DIY invitations για party, γάμο, γενέθλια..

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2015

Γεια σας!!

Σήμερα σας έχω ένα DIY post, (do it yourself) δηλαδή ένα project που μπορεί ο καθένας να υλοποιήσει μόνος του. Με αφορμή ένα party που ετοιμάζει μια φίλη μου, ανέλαβα να ετοιμάσω τις προσκλήσεις. Θέλω, λοιπόν, να σας δείξω πώς μπορείτε να φτιάξετε απλά και γρήγορα προσκλήσεις για το δικό σας party, γενέθλια, ακόμα και γάμο με ευκολία και κυρίως χωρίς να ξοδέψετε χρήματα παρά μόνο για εκτύπωση. Ας ξεκινήσουμε...

Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το post γνωρίζετε τη σελίδα canva με την οποία μπορείτε να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες σας για το blog σας, να βάζετε λογότυπα σε φωτογραφίες ή να δημιουργείτε banners.
Πατώντας το κουτάκι πάνω δεξιά που γράφει more(+) δημιουργείται μια λίστα με όλα τα είδη φωτογραφιών-καρτών που μπορείτε να φτιάξετε. Για παράδειγμα, φωτογραφίες για social media, για το blog σας, για events, bussiness card κ.α. Η βασική διαφορά τους είναι οι διαστάσεις. Άλλες διαστάσεις χρειάζεται μια φωτογραφία που θα ανεβεί στο instagram και άλλες ένα προσκλητήριο γάμου. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να επιλέξουμε σωστά.

Θα φτιάξω τρεις προσκλήσεις για να γίνω πιο κατανοητή. Μία για summer ή camping party και μία για γάμο. Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο:

Summer Party

Πηγαίνουμε στην κατηγορία events και επιλέγουμε Invitation. Οι διαστάσεις είναι 14cm x 14cm. Ότι πρέπει για γραφτούν πάνω τα απαραίτητα. Αφού κάνουμε κλικ, αριστερά εμφανίζονται διάφορες εικόνες που μπορούμε να επιλέξουμε ως backround με έτοιμα λογότυπα, αν δεν έχουμε έμπνευση. Κάποιες είναι δωρεάν και κάποιες όχι. Αυτό το γράφουν όμως. Εγώ θα προτιμήσω είτε μια εικόνα που έχω τραβήξει με τη φωτογραφική μου, πχ ένα κοκτέιλ πάνω σε μια μπάρα ή μια ωραία φωτογραφία με μπαλόνια και φωτάκια. Μπορείς να βρεις πολλές δωρεάν φωτογραφίες στο google και στο pinteret για να κατεβάσεις και να τη χρησιμοποιήσεις. Θα πρότεινα να επιλέξετε κάτι φωτεινό για να μην έχετε πρόβλημα με το πώς θα δείχνει μετά την εκτύπωση. 

Αφού έχει κατεβάσει την φωτογραφία σου επιλέγεις ένα από τα έτοιμα backround που είναι σκέτα και κάνεις upload τη δική σου εικόνα. Αν είναι πιο μικρή ή πιο μεγάλη εφαρμόζεται εύκολα στις διαστάσει που πρέπει με το ποντίκι. Φυσικά υπάρχει φίλτρο για να την φτιάξεις ακόμα πιο εντυπωσιακή.
Στη συνέχεια πατάς Text και σου βγάζει τρία μεγέθη που μπορείς να επιλέξεις για να ξεκινήσεις να γράφεις. Εννοείται πως εσύ επιλέγεις γραμματοσειρά, χρώμα κλπ. Χρησιμοποιώ και τα τρία. Στην πάνω πλευρά της κάρτας μου θέλω να είναι λίγα λόγια και μεγάλα γράμματα. Ενώ στη μέση το αντίθετο. Με αυτόν τον τρόπο γράφεις ότι θέλεις.
Τέλος, πατάς download και η πρόσκλησή σου είναι έτοιμη. Μπορείς να την εκτυπώσεις και να τη μοιράσεις ή για να είναι εντελώς οικονομική να την στείλεις μέσω email, viber, fb.





Wedding Invitation

Ακολουθώντας τα ίδια βήματα, επιλέγουμε wedding invitation και από κάτω υπάρχουν πολλά δωρεάν πρότυπα που μπορείς να διαλέξεις. Φυσικά, όπως και στην προηγούμενη πρόσκληση μπορείς να διαλέξεις δική σου φωτογραφία. Μια ωραία φωτογραφία του ζευγαριού, μια μεγάλη τούρτα γάμου ή ότι άλλο εμπνευστεί κάποιος για το προσκλητήριο του γάμου του. Εγώ θα διαλέξω μια από τις προσφερόμενες δωρεάν, γιατί προτιμώ τα απλά προσκλητήρια γάμου. Με τον ίδιο τρόπο γράφω ότι θέλω και το προσκλητήριο μου είναι έτοιμο για download.


Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε ότι θέλετε!!! Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το post και να τολμήσετε να φτιάξετε κι εσείς κάτι. Για οποιαδήποτε απορία γράψτε μου κάτω στα σχόλια.

Σας φιλώ..Μ




You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Πολυ πρωτοτυπες και ενδιαφερον! Πολυ καλη δουλεια! Θα χαρω να σε δω και στο μπλογκ μου! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια αναρτηση!!! Δεν τ ηξερα αυτο το site θ το επιχειρησω!!! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι πολυ ωραιο!! και κανει και ωραιο edit για φωτογραφιες για blog! χαιρομαι που σε βοηθησα! φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. έχω φτιάξει πολλές χειροποίητες προσκλήσεις αλλά όχι ψηφιακές! όντως είναι μια ανέξοδη λύση! παρόλα αυτα επειδη ειμαι και της χειροτεχνιας και λογω επαγγελματος μου αρεσει να παιδευομαι χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κάθε τί δημιουργικό είναι ωραίο. είτε ψηφιακό είτε χειροποίητο! εκαστος στο είδος του καλα κανεις...χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow