Tαξιδεύοντας οικονομικά στην Ευρώπη- cheap travelling

Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

Γεια σας!!

Τελευταία μέρα του μήνα και τελευταίο post του μήνα. Με travelling ξεκίνησα και έτσι θέλω να κλείσω. Ο αγαπημένος Αύγουστος μας αποχαιρετά και το φθινόπωρο έρχεται. Αν και πιστεύω ότι η ζέστη δε θα μας εγκαταλείψει έτσι εύκολα εδώ στην Ελλάδα. Όπως και να χει το πράγμα το φθινόπωρο είναι, κατά τη γνώμη μου, ιδανική εποχή για ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Χρειάζεσαι χαμηλότερο budget, δεν έχει ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζέστη και είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη μουντίλα της εποχής αυτής. Και όπως είπε και ο Dalai Lama: "Μια φορά το χρόνο πήγαινε κάπου που δεν έχεις ξαναπάει".
Θα σας προτείνω μερικούς προορισμούς που θα μπορούσατε να επιλέξετε έχοντας λίγα χρήματα για αεροπορικά εισιτήρια και δωμάτια.. Ξεκινάμε!!!!




Έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους ή Low cost airlines. Είναι οι αεροπορικές εταιρίες που έχουν πολύ μειωμένο εισιτήριο σε σχέση με τις μη χαμηλού κόστους. Συνήθως δε προσφέρουν παροχές που προσφέρουν οι άλλες εταιρίες και έχουν πολύ αυξημένες χρεώσεις σε επιπλέον αποσκευές, ασφάλεια και φαγητό. Τα δρομολόγια τους και οι προορισμοί δεν είναι πάρα πολλά και πολλές φορές οι ώρες αναχώρησης είναι κάπως "δύσκολες". Παρ' όλα τα αρνητικά που ανέφερα, θεωρώ ότι αξίζουν και μάλιστα πολύ! Έχω ταξιδέψει 3 φορές και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη. Η διαφορά της τιμής είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!

Πασίγνωστη εταιρία με έδρα την Ιρλανδία. Σε πάει σχεδόν παντού είτε από Θεσσαλονίκη είτε από Αθήνα. Η κατάλληλη στιγμή για να κλείσεις τα εισιτήρια σου είναι περίπου 2-3 μήνες πριν. Προορισμοί όπως: Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Ρώμη, Μιλάνο, Πίζα, Βρυξέλλες, Βαρσοβία, Όσλο, Στοκχόλμη μπορεί να σου κοστίσουν από 50-100 ευρώ με επιστροφή. Σπάνια βρίσκεις πιο ακριβά, αν οργανωθείς καλά. Πληρώνεις με χρεωστική, πιστωτική ή paypal. Όλα γίνονται ηλεκτρονικά (κράτηση, check-in) και δικαιούσαι δωρεάν μια χειραποσκευή (ένα μικρό βαλιτσάκι δηλαδή) και ένα σακίδιο πλάτης. Είναι υπέρ αρκετά για ένα ταξίδι αναψυχής 5-6 μέρες.

Άλλη μια εταιρία χαμηλού κόστους με έδρα τη Μ. Βρετανία. Με ίδια ακριβώς πολιτική όπως η πρώτη και φτηνές πτήσεις με προορισμούς όπως: Λονδίνο, Μάντσεστερ, Βερολίνο, Γενεύη, Εδιμβούργο, Μιλάνο, Νάπολη, Παρίσι, Βασιλεία. Οι τιμές είναι παραπλήσιες αν και θεωρώ την ryanair λίγο πιο οικονομική και με περισσότερες επιλογές.

Η συγκεκριμένη εταιρία γνωρίζω πως από Ελλάδα έχει μοναδικό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη (με επιστροφή) και είναι σούπερ οικονομική. Περίπου 50 ευρώ με επιστροφή. Πιο οικονομική δε γίνεται. 

Αυτό είναι και το πλάνο μου για φέτος. Λέμε να πάμε με τον Χ τέλος Οκτώβρη, που έχω και γενέθλια, στη Βουδαπέστη. Λένε ότι είναι πανέμορφη και ανυπομονώ. Νομίζω ότι τα ταξίδια και ο σχεδιασμός τους με γεμίζουν με απίστευτη ευτυχία.



Για διαμονή έχω να προτείνω BOOKING.COM. Έχει αμέτρητες επιλογές για όλον τον κόσμο και κάθε φορά βρίσκω οικονομικά και αξιόλογα δωμάτια. Δυο με τρεις μήνες νωρίτερα είναι καλά για να κλείσετε μια καλή προσφορά. Άμα γίνεται μέλη μπορείτε να βλέπετε και τις κρυφές προσφορές.

Κλείνοντας θέλω να παραθέσω αυτό το link που μπορεί να σας πληροφορήσει για επιπλέον αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους αλλά και αυτό πού σας ενημερώνει για ημερομηνίες φτηνών πτήσεων.

Καλά ταξίδια!!





P.S(1) : Οι φωτογραφίες είναι από το pinterest
P.S(2) : Πείτε μου για τα δικά σας ταξίδια στα σχόλια!!!!!!Θέλω πολύ να μάθω!!!!


Σας φιλώ..Μ



You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Έχασα 7ημερη στην Βουδαπέστη στο λύκειο, καιρός να το σκεφτώ και να την κάνω πραγματικότητα τώρα ως φοιτήτρια! Πολύ ωραίο ποστ και χρήσιμο!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εννοειται να το οργανωσεις!!!!! και τωρα πιο μεγάλη θα περασεις και καλυτερα!!! χαιρομαι που σε βοηθησα!! φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκτός από το booking υπάρχει και το airbnb για πιο εναλλακτικούς... Υπέροχο ποστ . Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το συζητουσα με μια φίλη αυτό πριν λίγες μέρες και δεν το χα ακουσει ποτε πιο πριν οτι υπαρχει τετοιο site kai ελλαδα! πρεπει να ναι πολυ σουπερ!!!θα το ψαξω!! :-* :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow