Διακοπές στη Σκιάθο

Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2015

Πρώτο post, δε θα μπορούσε παρά να έχει σχέση με διακοπές και travelling. Κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό δηλαδή. Νομίζω ότι οι διακοπές είναι απαραίτητες ανεξαρτήτως budget. Είτε μπορείς να κάνεις 10 μέρες διακοπές σε ένα χλιδάτο ξενοδοχείο σε ελληνικό νησί, είτε ελεύθερο camping με τη σκηνή σου σε κάποια παραλία της Χαλκιδικής, οι διακοπές είναι ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Πρέπει να γίνονται για να διακόπτουν, όπως λέει και ο ορισμός της λέξης, τα συνηθισμένα και τα κουραστικά και να φορτίσουν τις μπαταρίες μας.

Φέτος πήγαμε Σκιάθο. Είχα αρκετά χρόνια να πάω σε νησί. Συνήθως νοικιάζαμε σε κάποιο camping της Χαλκιδικής. Άλλωστε, είναι γνωστό πως για μας από τη Θεσσαλονίκη "σαν τη Χαλκιδική δεν έχει".


Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Επειδή αρχικά είμασταν μόνο οι δυό μας με τον Χ είπαμε να πάμε με γκρουπάκι γιατί δε μας συνέφερε το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια βέβαια μεγάλωσε η παρέα στα 4 ζευγάρια αλλά αυτό δεν άλλαξε τα σχέδια μας. Μπήκα λοιπόν στο site  www.18-24.gr και έκλεισα από εκεί 5 μέρες Σκιάθο με 165 ευρώ το άτομο πάνε-έλα από Θεσσαλονίκη με πούλμαν για Βόλο και από εκεί καράβι για Σκιάθο και 4 διανυκτερεύσεις χωρίς πρωινό. Ούτε ακριβά, ούτε πολυ φτηνά. Το ευτύχημα είναι οτι σε εμάς έτυχαν πολύ όμορφα ενοικιαζόμενα δωμάτια μεγάλα, καθαρά, με μπαλκόνι και θέα. 


Οι φίλοι μας μάλλον στάθηκαν άτυχοι και στο πολλά υποσχόμενο ξενοδοχείο τους βρέθηκαν σε ένα μπουντρούμι μικρό και χωρίς παράθυρο ή μπαλκόνι. Αλλά ας μιλήσουμε καλύτερα για το νησί και όχι για τις ατυχίες.

Η Σκιάθος είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο νησί γεμάτο πεύκα. Η Χώρα της είναι πλακόστρωτη, γραφική με σοκάκια, μαγαζάκια και γεμάτη κόσμο όλη μέρα. Το νησί ουσιαστικά είναι η Χώρα και οι παραλίες. Δεν έχει χωριά. Αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση γιατί είναι ένα αρκετά μεγάλο νησί νομίζω. Δε θα σας μιλήσω ούτε για την ιστορία του νησιού, ούτε για τον Αλ. Παπαδιαμάντη, ούτε για το τί παράγει ο τόπος κλπ. Θα μιλήσουμε για τις θάλασσες που αξίζει να επισκεφθείτε κατά τη γνώμη μου, τις ταβέρνες και τα μπαράκια. Για περισσότερες πληροφορίες για το νησί πολύ χρήσιμο link είναι www.skiathos-tours.gr και www.skiathos.gr

Οι παραλίες της Σκιάθου είναι μία και μία. Είναι πεντακάθαρες με γαλάζια ή πράσινα νερά, άλλες οργανωμένες άλλες όχι. Πριν ξεκινήσουμε διακοπές είχα κάνει (κλασσικά) ένα πλάνο με ποιες θελω να επισκεφτώ για να μη χάνω χρόνο εκεί ψάχνοντας. Έτσι λοιπόν, επειδή φτάσαμε απογευματάκι, η ιδανική παραλία ήταν η Αγία Ελένη.  Το πιο δυτικό μέρος του νησιού άρα το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα. Κρίνετε και μόνοι σας!

Η παραλία φοβερή. Είχε και δυο beach bar με πολύ ωραία μουσικούλα και ως προνομιούχοι του 18-24 travel club είχαμε προσφορά 1+1 coctail δώρο!! Τέλειο;;
Αξίζουν οπωσδήποτε μια βουτιά "οι Κουκουναριές", "η Banana"(τέλειο beach party στο bananistas μετά τις 7 μ.μ), "Ασέληνος" "Κεχριά", "Βρωμόλιμνος", 
Οι παραλίες του νησιού δεν είναι όλες προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Στην καλύτερη απ 'όλες, ας πούμε, που δεν βρίσκω δικαιολογία να μην την επισκεφτεί κάποιος, και μιλάω φυσικά για "τα Λαλάρια" μπορείς να πας μόνο με βαρκάκι. Μη σε ανησυχεί όμως αυτό διότι στο παλιό λιμάνι υπάρχουν καμιά 20ρια βαρκάκια που κάθε μέρα κάνουν δρομολόγιο με οργανωμένες κρουαζιέρες και σε πηγαίνουν παντού. (πληροφορίες-κρατήσεις 6944840319). Εμείς διαλέξαμε την κρουαζιέρα "ο γύρος του νησιού" που κόστιζε 15 ευρώ το άτομο και μας πήγε Νησάκι Τσουγκριά, Τρούλο

Κάστρο:

και φυσικά Λαλάρια:
Μπορείς άμα θέλεις να διαλέξεις να πας μόνο στα Λαλάρια με 10 ευρώ και να καθήσεις εκεί μέχρι τις 5 μ.μ ή μπορείς ακόμα να πας κρουαζιέρα Σκόπελο-Αλόννησο (η τιμή σε αυτό μου διαφεύγει).
Συμβουλή μου: Αν αποφασίσεις να πας κρουαζιέρα (ναι αξιζει!!) μην ξενυχτήσεις το προηγούμενο βράδυ γιατί θα κουραστείς πολύ! Οι τιμές παντού είναι ίδιες, οπότε η έρευνα αγοράς στο συγκεκριμένο θέμα είναι άσκοπη.

Για φαγητό έχω να προτείνω τα εξής: Για θαλασσινά: ταβέρνα "Ακρογυάλι". (Είναι σχεδόν δίπλα στο γνωστό club Κalhua) Μπροστά σου σκάει το κύμα και τρως γαριδομακαρονάδα με  12 ευρώ καταπληκτική, μύδια αχνιστά, γαρίδες ψητές οι καλύτερες που έχω φάει και πολλά άλλα. Οι τιμές πολύ καλές για την ποιότητα και την τοποθεσία. Για πίτσες και μακαρονάδες θα πας στο pizza pasta pazza και αυτο στο λιμάνι. Εξαιρετική ζύμη πίτσας σε ξυλόφουρνο. Για κρέπα στο tsak mpam. Για το βράδυ δεν έχω να πω πολλά. Έχει πάρα πολλά μαγαζιά για coctail και ποτά. Κατά τη γνώμη μου είναι τόσα πολλά και τόσα ωραία που δεν αξίζει να πας στις γνωστές μαξιλάρες που δεν έχει καν θέα, δεν μπορείς να μιλάς με τους διπλανούς σου και πληρώνεις και το coctail 14 ευρώ. Για μετά τις 12 έχει κλαμπάκια στην αριστερή πλευρά του νησιού αρκετά ωραία απλά είναι για μικρές ηλικίες. Δηλαδή εγώ στα 26 μου έμοιαζα πολύυυυ μεγάλη.

Γενικά η Σκιάθος δεν είναι ούτε φτηνό ούτε πολύ ακριβό νησί. Μέτριο θα το χαρακτήριζα. Ένα αρνητικό ας πούμε είναι ότι οι ξαπλώστρες που θα αράξεις θα σου κοστίσουν 8 ευρώ το ζευγάρι μαζι με ομπρέλα και ο καφές άλλα 8 ευρώ το ζευγάρι. Και όλο αυτό για να πιεις ένα καφεδάκι και να κάνεις μια βουτιά.
Οι εντυπώσεις μου φεύγοντας ήταν οι καλύτερες. Και νομίζω οτι 5 μέρες ήταν λίγες γι αυτό το νησί. Άξιζε να το γυρίσω λίγο παραπάνω αλλά δυστυχώς δε γινόταν. Όποιος το επιλέξει να ναι σίγουρος πως θα περάσει υπέροχα.

Σας φιλώ.. Μ.

You Might Also Like

2 σχόλια

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow