"Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει"....(2ο πόδι ξανά και ξανά)

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2015

Γεια σας!!! 
Σήμερα επέστρεψα από ακόμα ένα ευχάριστο διάλειμμα ολιγοήμερων διακοπών. Αυτή τη φορά (όπως και πολλές ακόμα μέσα στο καλοκαίρι) ο προορισμός έλεγε Χαλκιδική. Εννοείται πως "σαν τη Χαλκιδική δεν έχει" και εννοείται πως δεν είμαστε τοπικιστές. Απλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται. Δεν υπάρχει άλλο μέρος στην Ελλάδα με τόσο πράσινο, τόση ομορφιά και τόσες πολλές υπερτέλειες θάλασσες μαζεμένες μέσα σε έναν νομό. Η μία παραλία πιο ωραία από την άλλη, σε κάθε πόδι της Χαλκιδικής. Και μιλάμε για εκατοντάδες οι παραλίες της Χαλκιδικής . Απλά δεν υπάρχει, παραδεχτείτε το!


Το σχέδιο ήταν απλό και δοκιμασμένο. Μια σκηνή στο αμάξι, δυο πετσέτες, ένα ψυγειάκι με μπύρες, μια ομπρέλα, δυο ρούχα και φύγαμε με τον Χ για ελεύθερο camping στο δεύτερο πόδι.
Ξεκινήσαμε απογευματάκι. Είχαμε λόγο. Θέλαμε να βρεθούμε τη σωστή ώρα στο σωστό μέρος.
Μαρμαράς, ηλιοβασίλεμα με θέα στο νησί Χελώνα (Κέλυφος είναι η κύρια ονομασία του). Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Καφεδάκι στο χέρι και στάση για ρέμβασμα. Είμαστε και ρομαντικοί τύποι, πώς να το κάνουμε;

Μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω φτάνουμε Τριστινίκα. η παραλία αυτή είναι για φανατικούς οπαδούς του ελεύθερου camping. Σκηνή στην άμμο, μπάνιο όλη μέρα, ήλιος και καλοπέραση. Αφήνεις πίσω τα πάντα. Κινητά, τηλεόραση, υπολογιστή, σκοτούρες, τα πάντα. Εκεί τα κορίτσια δεν ασχολούνται με τα αχτένιστα μαλλιά τους και τα αγόρια δεν ενδιαφέρονται για τα αφόρτιστα κινητά τους. Είναι όλα όπως παλιά.
 Ξέγνοιαστα. 





Άμα θέλεις να φας έχει την ταβέρνα ο Απόστολος, όπου είτε κάθεσαι και τρως εκεί, είτε παίρνεις σάντουιτς στο χέρι. Στο τέρμα της παραλίας υπάρχει το καλύτερο beach bar του κόσμου. Ναι, εκεί βρίσκεται το καλύτερο beach bar ΟΛΟΥ του κόσμου. Το Ethnic.




Είναι ένα all day μαγαζί που ανοίγει στις 9 το πρωί και μπορείς να πιεις τον καφέ σου και να φας το πρωινό σου, είτε στις ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα είτε στα χρωματιστά του καρεκλάκια επάνω στο μπαρ για καλύτερη σκιά. Η θέα από το μαγαζί είναι απίστευτη γιατί βρίσκεται μερικά μέτρα πιο ψηλά από την αμμουδιά. Τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα στο ethnic είναι διάσημα παντού. Το βραδάκι ανάβουν τα χρωματιστά φωτάκια γύρω γύρω απ' όλο το beach bar και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα δεκαετίας του 90'. Η μουσική είναι έθνικ, ροκ, ποπ ξένη και το μαγαζί κατά καιρούς διοργανώνει διάφορα happenings. Μπορείς να πιεις το βράδυ ότι coctail λαχταράς, οι τιμές είναι κανονικότατες και το μαγαζί κλείνει γύρω στις 5 το πρωί. Ξέχασα να αναφέρω ότι το μαγαζί υπάρχει από το 1996.


Αφού περάσαμε δυο υπέροχες μέρες στην παραλία Τσιστινίκα είπαμε να πάμε και στο Πόρτο Κουφό. Εγώ δεν είχα πάει ποτέ. Ο Χ είχε ξαναπάει πολλές φορές οπότε ήξερε και πού θα με πάει για φαγητό αλλά και τί ώρα, για να φωτογραφίσουμε με τα μάτια μας τις μαγευτικές εικόνες. (εγώ βέβαια προτιμώ να τις φωτογραφίζω και με τη φωτογραφική για να θυμάμαι τις στιγμές και αργότερα και ας γκρινιάζει λίγο ο Χ.)



 Το Πόρτο Κουφό είναι ένα φυσικό λιμάνι που δημιουργείται εξαιτίας των δυο βουνών που τα χωρίζει η θάλασσα. Είναι ένα πανέμορφο μέρος για βόλτα. Η εικόνα που βλέπεις μπροστά σου δεν τη συναντά κανείς κάθε μέρα. Είναι ξεχωριστό μέρος. Γύρω από το λιμάνι υπάρχουν παντού ψαροταβερνάκια με ολόφρεσκα ψάρια, όπως είναι λογικό για ένα τέτοιο μέρος. Εμείς επιλέξαμε "Το δελφίνι". Πάρα πολύ όμορφο ταβερνάκι, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, και το φαγητό πολύ καλό.

 Γυρνώντας περάσαμε και από την Τορώνη για μια μπυρίτσα στο ταβερνάκι Anastasia greek taverna. Στο μαγαζί αυτό συχνάζει και παίζει μπουζούκι ο Χρηστάρας. Ο Χρηστάρας είναι μια μορφή του ρεμπέτικου τραγουδιού, δάσκαλος του Σ. Μάλαμα από τη Συκιά Χαλκιδικής.Η ιστορία του τεράστια. Σαν αυτές που γίνονται βιβλία.
Αν περάσετε ποτέ από εκεί αξίζει μια επίσκεψη. Φέρνει στο μυαλό κάτι από άλλες δεκαετίες. 


Ελπίζω να σας ταξίδεψα λιγάκι με αυτό το post. 20 Αυγούστου σήμερα που το γράφω και δεν ξέρω αν πρέπει από τώρα να ευχηθώ καλό χειμώνα μιας και το καλοκαιράκι φτάνει στο τέλος του... Αλλά ας το αφήσουμε για λίγο αργότερα μήπως και ξανακάνουμε κανα μπανάκι...τί λέτε;


Σας φιλώ..Μ

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Πόσο όμορφο να σε ταξιδεύει μία ανάρτηση,μέσα από εικόνες και λέξεις!
    Δεν έχω πάει ποτέ Χαλκιδική(βρίσκομαι στο νότιο μέρος της Ελλάδας),αλλά θα ήθελα να κάνω ένα ταξιδάκι μέχρι εκεί.

    Να περνάς υπέροχα!
    Φιλιά,Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πρέπει να επισκεφτείς την Χαλκιδική διότι όπως λέω και παραπάνω είναι τόσα πολλά τα μέρη και τόσο ωραία , σίγουρα θα ενθουσιαστείς!!! !(έχω μια αδυναμία στο 2ο πόδι) Σου εύχομαι καποιο απο τα επόμενα καλοκάιρια να την επισκεφθεις!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εντάξει..εγώ είμαι κολλημένη με 2ο πόδι...το λατρεύω απλά...τοσες πολλες αναμνήσεις και τοσες ομορφες στιγμες εκει...η φύση του 2ου ποδιου είναι μοναδική..ο παραδεισος ο ίδιος..και σαν hippie girl που είμαι το νιώθω σαν σπιτι μου...αχχχχ...θα μπορουσα να γραφω ώρες για αυτό το μέρος...love love love

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχχ πόσο σε καταλαβαινωωω ποσοοο!!!! Φιλάκια :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow