DIY: Παλαίωση επίπλων με τεχνοτροπία πατίνα (photos)

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

Καλημέρα nonboring-girl,


Σου έχω πει πως από το Σεπτέμβρη που μας πέρασε με τον Χ μένουμε μαζί. Το σπίτι ήταν σε άθλια κατάσταση, αλλά σιγά σιγά αρχίσαμε να το σουλουπώνουμε αγοράζοντας κάποια έπιπλα και κάποιες ηλεκτρικές συσκευές. Σειρά είχαν τα ντουλάπια της κουζίνας και της κρεβατοκάμαρας, όπως και τα τραπεζάκια σαλονιού. Τα χρώματά τους δε μου άρεσαν καθόλου και δεν ταίριαζαν και με το βάψιμο των τοίχων που επέλεξα το Σεπτέμβρη.  Πάμε να σου δείξω πώς τα αλλάξαμε με την τεχνοτροπία της πατίνας και την πολύτιμη βοήθεια της μαμάς.
Αρχικά να σου εξηγήσω πως η διαδικασία της πατίνας δεν είναι δύσκολη. Υπάρχουν και βιντεάκια στο youtube που μπορούν να σε βοηθήσουν. Σχετικά με το οικονομικό κομμάτι, το σύνολο των χρημάτων για όλα όσα έγιναν κόστισε 60 ευρώ. 


Αυτά που θα χρησιμοποιήσεις είναι:

  • βαφή για τη βάση
  • πατίνα
  • βερνίκι
  • πινέλα
  • γυαλόχαρτο
  • μωρομάντηλα
Θα πας σε ένα ειδικό μαγαζί με χρώματα για έπιπλα και θα σε ενημερώσει για τα χρώματα της βάσης και της πατίνας. 
Με τη βάση περνάς το αντικείμενο σου με ένα μεγάλο πινέλο 2 ή 3 στρώσεις. Αφού στεγνώσει καλά (στεγνώνει αμέσως), το περνάς με το ειδικό πινέλο της πατίνας με προσεκτικές κινήσεις. Σε περίπτωση που κάτι δε σου αρέσει το διορθώνεις αμέσως με το μωρομάντηλο. Έπειτα, τρίβεις πάνω στην πατίνα το γυαλόχαρτο ώστε να δώσει ένα ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Τέλος, περνάς το βερνίκι για να "κλειδώσει" το χρώμα και να μπορείς αργότερα να το καθαρίζεις άφοβα χωρίς να φοβάσαι μήπως φύγει το χρώμα. Και voila! Έτοιμο! Πάμε να δούμε το αποτέλεσμα!


Τα ντουλάπια της κουζίνας..
ΠΡΙΝ


 ΜΕΤΑ


Η ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας..
ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ


Το παρακάτω είναι προσωπική δημιουργία της μαμάς του Χ. Το έκανε πατίνα και έβαλε και ροδάκια ώστε να γίνει τραπεζάκι σαλονιού. Έχει άνοιγμα σαν ντουλαπάκι από τη μία πλευρά, ώστε να βάζω μέσα ότι θέλω. Ακόμα δεν έχω σκεφτεί πώς ακριβώς θα το διακοσμήσω. Έχω βάλει 3 βιβλία μέσα στη τζαμαρία και κάποια κεριά επάνω. Αργότερα θα σκεφτώ καλύτερα και τη διακόσμηση.




Τέλος, το συγκεκριμένο τραπεζάκι το έκανα μόνη μου με πατίνα για να δω αν με δίδαξε σωστά η μαμά. Είναι το κλασσικό μαύρο τραπεζάκι ΙΚΕΑ το οποίο είχε ξεφλουδίζει και δεν μου άρεσε καθόλου. Επάνω τοποθέτησα δύο βαζάκια που τα έβαψα καρπουζί ώστε να τοποθετήσω μέσα κακτάκια.



Ελπίζω να σου άρεσε το post και να το βρήκες ενδιαφέρον... Πες μου στα σχόλια τη γνώμη σου.

Σε φιλώ..Μ

You Might Also Like

16 σχόλια

  1. Μπράβο σου κορίτσι έγιναν πολύ όμορφα όλα! Δεν ήξερα αυτή την τεχνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα άμα σου πω ότι το post σου ήρθε την κατάλληλη στιγμή θα με πεις υπερβολική...μετά το πάσχα βάφω όλο το σπίτι καθώς και ένα έπιπλο που έχω παπουτσοθήκη με καθρέφτη τύπου 90s....θα κάνω γκρι τοίχους με λευκό έπιπλο...θα σ ενημερώσω πως μου βγήκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκρι με ασπροοο...όπως βλέπεις είμαι φαν!!! Τέλεια. Να μου δείξεις οπωσδήποτε το αποτέλεσμα! Φιλια!

      Διαγραφή
  3. Φανταστική δουλειά και τρομερή αλλαγή!! Είναι απίστευτο πως το λευκό δίνει τόσο φως στο χώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστωωωωωωω! Αυτό είναι που με ξετρελλανε, ότι φωτίστηκε το σπιτι! Φιλια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη ανάρτηση δεν γνώριζα καθόλου την συγκεκριμένη τεχνική! Η αλλαγή στα έπιπλα και στους χώρους είναι εκπληκτική! Να το χαίρεστε το σπίτι σας! Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μεταμορφώσεις επίπλων είναι από τις πιο αγαπημένες μου ασχολίες... έγιναν πολύ όμορφα όλα και απέκτησαν χαρακτήρα! Εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!!!

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλέ άλλαξαν όλα :) έγιναν όλα τέλεια. να τα χαρείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με μεταποιήσεις επίπλων δεν έχω ασχοληθεί, αν και θα το ήθελα πολύ! Βέβαια, δεν έχω στα χέρια μου έπιπλα που θέλω να τα αλλάξω, αλλά το κάνεις να φαίνεται πολύ εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αρκετά εύκολη διαδικασία, ούτε εγώ το περίμενα! Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Φιλια!

      Διαγραφή
  8. Φανταστικές ιδέες και πόσο έυκολες στην υλοποίησή τους. Εξαιρετικές λύσεις πάντως σε έπιπλα σπιτιού άριστης ποιότητας και αντοχής μπορείτε να βρείτε και στο https://www.entos.gr/el/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απίστευτη η ανακαίνιση μπράβο σου και χαράς το κουράγιο σου!! Εμένα δεν πιάνουν και πολύ τα χέρια μου οπότε αυτό που έκανα με την κουζίνίτσα μου που είναι πολύ παλιά ήταν να βάψω σε ένα ιδιαίτερο λιλά χρώμα τους τοίχους (τα ντουλάπια είναι παλιά μεν άσπρα δεν, οπότε δεν επιχείρησα να τα ακουμπήσω) και το σημείο κλειδί ήταν που αγόρασα αυτές τις τέλειες πετσέτεσ κουζίνασ https://www.bedandbath.gr/kouzina/petsetes-kouzinas/set-petsetes-kouzinas-vintage-aigaion-70-000967/?ColorID=5058 που ειναι πολύ τρελιάρικες και τις κρέμασα τόσο στο χερούλι του φούρνου όσο και επιμελώς ατιμέλητα πάνω στον πάγκο και έχουν κάνει την διαφορά!!χρωστάω να σας στείλω φωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow