Πάστα Φλώρα χωρίς λευκή ζάχαρη και βούτυρο.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017

Καλησπέρα,


Σήμερα έχω όρεξη για γλυκάκι. Έχω μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή μιας φίλης που είναι ότι πρέπει για το σχολείο ή για το γραφείο. Μια συνταγή που λατρεύουν τα παιδιά και μιας και σήμερα είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς, νομίζω επιβάλλεται. Με πολύ λίγα υλικά, οικονομική και vegan συνταγή. Η γνωστή σε όλους "πάστα φλώρα" !!







Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:


1 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη (εγώ χρησιμοποιώ καστανή)
3 και 1/4 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ
1 μπέκιν
1 πορτοκάλι στημένο 
1 κ.σ ξύσμα πορτοκάλι
1 κ. σ κονιάκ
μαρμελάδα της αρεσκείας μας



Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι και τα ανακατεύουμε λίγο με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεκιν και το ρίχνουμε χούφτα χούφτα στο υγρό μείγμα. Αρχικά ανακατεύουμε με το μίξερ και όταν αρχίσει να δυσκολεύει αφήνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε με το χέρι.

Αφαιρούμε από το ζυμάρι μας το 1/3 και το περισσότερο το τοποθετούμε στο στρόγγυλο ταψάκι μας. Πατώντας το με τα δάχτυλα ανοίγει αμέσως. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα (όση θέλουμε αλλά να καλύπτει όλο το ταψί). Εγώ έβαλα όσο είχε το μεγάλο βάζο που ήταν γεύση ροδάκινο.






Με το ζυμάρι που περίσσεψε κάνουμε τις γραμμές μας πλάθοντας το σχέδιο που μας αρέσει. Αυτό που έκανα εγώ νομίζω είναι το κλασσικό.


Προθερμαίνουμε το φούρνο για κανένα τεταρτάκι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35' περίπου (ανάλογα το φούρνο).

Ένα πολύ εύκολο και μαμαδίστικο γλυκό για μικρούς και μεγάλους!

Σας φιλώ..Μ

You Might Also Like

3 σχόλια

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow