My Budapest trip!

Κυριακή, Ιουνίου 12, 2016

Γεια σου nonboring-girl!

Ίσως είχες δει σε facebook και instagram ότι στα μέσα Μαΐου ταξίδεψα στη Βουδαπέστη! Θα σου πω, καταρχήν, ότι είναι μια πανέμορφη πόλη, σούπερ ρομαντική και αρκετά οικονομική. Περάσαμε 5 υπέροχες ημέρες με τον Χ και τη συστήνω με χίλια! Παρακάτω θα σου πω με περισσότερες λεπτομέρειες πού πήγαμε, πώς πήγαμε, πού μείναμε, τί φάγαμε και θα σου δείξω πολλές πολλές φωτογραφίες. Στην προκειμένη περίπτωση, η απεικόνιση μιας φωτογραφίας δεν μπορεί να αποτυπώσει την ομορφιά αυτής της πόλης. Μονό live μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος. Θα κάνω όμως μια προσπάθεια..

Ήθελα απεγνωσμένα να πάω εκδρομή στο εξωτερικό φέτος και ύστερα από ψάξιμο για κάτι οικονομικό κατέληξα στη Βουδαπέστη. Ήταν η τέλεια επιλογή. Κλείσαμε αεροπορικά εισιτήρια με την wizzair. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει πτήσεις Θεσσαλονίκη Βουδαπέστη με επιστροφή και τα εισιτήρια κόστισαν 60ευρώ το άτομο.

Στο θέμα της διαμονής ήθελα κάτι αυτόνομο και οικονομικό. Η καλύτερη λύση ήταν να νοικιάσουμε σπίτι και να μη πάμε σε ξενοδοχείο. Άλλωστε αποφεύγουμε το πρωινό σε ξενοδοχείο πρώτον για να μην έχουμε το άγχος της ώρας και δεύτερον γιατί προτιμάμε να τρώμε ότι τραβάει η όρεξη μας και στην τιμή που μας αρέσει. Οπότε έψαξα για σπίτι στη σελίδα airbnb. Μπορείς να βρεις ότι σπίτι θέλεις με όσα δωμάτια θέλεις σε πάρα πολύ καλές τιμές. Εμείς κλείσαμε ένα σπίτι με μπαλκόνι κοντά στο Δούναβη με ένα τεράστιο δωμάτιο-σαλόνι που είχε μια πολύ όμορφη κρεβατοκάμαρα, κουζίνα και μπάνιο. Μας κόστισε 40ευρώ/βράδυ. (εδώ μπορείς να δεις το σπίτι) Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ είναι ότι είχε πετσέτες καθαρές για όλες τις μέρες, σαμπουάν, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα, ζελέ, αφρό, χαρτί υγείας, καφέ, νερά, ομπρέλες και πολλά άλλα πράγματα που δε χρειάστηκε να κουβαλήσουμε από το σπίτι μας ή να αγοράσουμε. Όπως καταλαβαίνεις το κόστος μεταφορικών και διαδρομής και για τα δύο άτομα ήταν μόνο 280ευρώ.

Επειδή μιλάμε για μένα, να πω ότι φυσικά είχα ήδη μάθει απέξω τον ταξιδιωτικό οδηγό και το trip advisor για το πού θα πάμε! Το πρώτο και σημαντικότερο ήταν τα εισιτήρια από τα λεωφορεία  budapest sightseeing τα οποία κόστιζαν περίπου 15 ευρώ/άτομο και είχες για 48 ώρες πρόσβαση σε αυτά συν μία δωρεάν βαρκάδα στο Δούναβη (πρωινή ή βραδινή). Να σημειώσω ότι τα συγκεκριμένα λεωφορεία έχουν 25 περίπου στάσεις σε σημαντικά σημεία της πόλης στα οποία μπορείς να κατεβαίνεις και να κάνεις τη βόλτα σου όση ώρα θες και μετά στη στάση να περιμένεις το επόμενο το οποίο δεν αργεί πάνω από 10'. Ουσιαστικά με αυτό το εισιτήριο γυρνάς όλη την πόλη ξεκούραστα και κατεβαίνεις όπου θέλεις. Σου δίνουν και ακουστικά τα οποία τοποθετείς στη θέση που κάθεσαι και ακούς στη γλώσσα σου την ξενάγηση. Είχε και ελληνικά!!! Αξίζει με 1000!!!

Εδώ είναι μερικά από τα μέρη που επισκεφθήκαμε!

Πλατεία Ηρώων








Κοινοβούλιο


Μουσείο Καλών Τεχνών 



Ουγγρικό Εθνικό Μουσείο.





Δυστυχώς μας έπιανε αρκετά συχνά η βροχή αλλά αυτό δε μας πτόησε από το να πάμε παντού και να περπατάμε με τις ώρες. Συχνά κάναμε στάσεις για μια δροσερή μπύρα ή ένα cappuccino. Σε σχέση με την Ελλάδα ήταν πολύ πιο οικονομικά, αν σκεφτεί κανείς πως ο καφές ή η μπύρα δεν κόστιζαν πάνω από 1,5 ευρώ. Να επισημάνω ότι στην Ουγγαρία δεν έχουν ευρώ αλλά Φιορίνια. 

Λίμνη Varosliget





Εκκλησία Μatyas


Θέα από τον προμαχώνα των ψαράδων


Βασιλική Αγ. Στεφάνου




Συναγωγή


Όπερα



Το πρόγραμμα μας συνήθως ξεκινούσε γύρω στις 9 που ξυπνούσαμε. Ετοιμαζόμασταν και βγαίναμε έξω για πρωινό, όπως κάτι τέτοιο:


 Αφού κάναμε τις βόλτες μας μέχρι τις 5, πηγαίναμε για φαγητό. Το φαγητό ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ. Έχουν φοβερά αλλαντικά και κρέατα και γενικά γεύσεις πολύ κοντά στις δικές μας. Μπορώ να πω πως απ' όλες τις πόλεις που έχω ταξιδέψει ( Λονδίνο, Ρώμη, Βαρκελώνη, Μπάνσκο, Βουδαπέστη) ήταν η καλύτερη στο θέμα φαγητού και ποσότητας. Το παραδοσιακό φαγητό τους είναι το "γκούλας" το οποίο μοιάζει λίγο με τη δικιά μας κρεατόσουπα. Ήταν όλα πεντανόστιμα όπως και οι μπύρες τους και τα κρασιά τους. 








Αυτό είναι το πιο ωραίο τιραμισού που έχω φάει ποτέ.


Φάγαμε φυσικά και burger σε μαγαζιά όπως Mc donalds και Burger King αλλά αυτά δε μπορώ να πω ότι σύμφεραν και πολύ. Ίσως ήταν και πιο ακριβά από ότι στην Ελλάδα.

Κατά τις 6 γυρνούσαμε σπίτι για ξεκούραση μέχρι τις 9 και μετά πάλι βγαίναμε. Η πόλη διαθέτει μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, λεωφορεία και ταξί. Μπορείς να πας παντού πολύ εύκολα. Τη νύχτα είναι ακόμα πιο όμορφα γιατί είναι όλα φωτισμένα. Το κοινοβούλιο είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό κτίριο που έχω δει ποτέ. Οι γέφυρες είναι πανέμορφες τη νύχτα. Η βαρκάδα αξίζει πολύ περισσότερο βράδυ από ότι τη μέρα γιατί είναι απίστευτα ρομαντική. Μπορείς να δεις και τη Βούδα και την Πέστη φωτισμένες.











Υπήρχαν πολλά μαγαζιά ταράτσες δίπλα στο ποτάμι όπως αυτό:



Εμείς επιλέξαμε ένα άλλο που ήταν κάτω ακριβώς από τη γέφυρα της ελευθερίας και το λάτρεψα. Είχε τέλεια μουσική και τα κοκτέιλ του ήταν όνειρο!!!



(φωτογραφίες από τη βραδινή βόλτα) 




Δεν υπάρχει περίπτωση να πας Βουδαπέστη και να μην επισκεφτείς κάποια Λουτρά. Εμείς επιλέξαμε τα Λουτρά Rudas γιατί μου άρεσαν περισσότερο απ' όλα και λειτουργούν και νύχτα (10μμ-4πμ) και κάθεσαι όσες ώρες θέλεις. Για πληροφορίες και τιμές μπορείς να δεις εδώ.
Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφίες γιατί ήθελα να τα ευχαριστηθώ και να μην έχω το άγχος της φωτογραφικής. Έχει πολλές πισίνες που φτάνουν από -2 βαθμούς έως 42.  Είναι απίστευτη η χαλάρωση. Το καλύτερο κομμάτι της βραδιάς είναι η ταράτσα όπου υπάρχει μια στρόγγυλη πισίνα με καυτό νερό και τζακούζι όπου χαλαρώνεις και βλέπεις απέναντί σου όλη την Πέστη φωτισμένη και από πάνω σου αστέρια. Η πιο ωραία εμπειρία!!!!Κόστιζε περίπου 15ευρώ το άτομο η είσοδος για όλα.

Είναι πολλά που θέλω να σου πω ακόμα γι αυτά που είδα και επισκέφθηκα αλλά αυτό το post θα βγει γιγάντιο και πολύ πιθανόν να σε έχει ήδη κουράσει οπότε θα κλείσω με το νησί Μαργαρίτα.

Είναι ένα νησάκι ανάμεσα στη Βούδα και την Πέστη το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς αν αγαπάς τη φύση και το πράσινο. Είναι ένας παράδεισος που μπορείς να πας είτε με το λεωφορείο είτε με βαρκάκι είτε με τα πόδια γιατί σε συνδέει η μία από τις γέφυρες. Είναι μια όαση μέσα στην πόλη. Παντού πράσινο, λουλούδια και πουλάκια που κελαηδούν. Καλά δε λέω παράδεισο;
Μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο ή να το απολαύσεις περπατώντας. Έχει πολλά παγκάκια να ξεκουραστείς ή κιόσκια για να πιεις έναν καφέ ή μια μπύρα. Κάτσαμε αρκετές ώρες εκεί γιατί ήταν πανέμορφα.
























Αυτή ήταν η Βουδαπέστη μέσα από τα δικά μου μάτια. Ελπίζω να σου άρεσε το post και να το βρήκες ενδιαφέρον! Μπορείς να με ρωτήσεις στα σχόλια ότι θέλεις γιατί σίγουρα δεν έχω αναφέρει όλα όσα ήθελα και ήθελες.


Σε φιλώ..Μ









You Might Also Like

18 σχόλια

  1. Εξαιρετική ανάρτηση! Πραγματικά μας ταξίδεψες μέσα από τις λέξεις, τις φωτογραφίες και την όμορφη περιγραφή σου! Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ με το σχόλιό σου!!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!😃

      Διαγραφή
  2. Φανταστικά! Όντως πολύ οικονομικά και ειδικά σε σύγκριση με την Ελλάδα όπου μια βόλτα 15 λεπτά με την άμαξα πχ κάνει 20 ευρώ... Αν δεν είχα φόβο με τα αεροπλάνα σίγουρα θα επέλεγα εξωτερικό... προς το παρόν τα θαυμάζω από υπέροχες αναρτήσεις σαν τη δική σου... Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κεντρικη ευρωπη κ βαλκανια σίγουρα μπορείς να πας με λεωφορείο ή βανακι με παρέα. Θα ναι εξίσου ωραία εμπειρία κ οικονομική! Σε ευχαριστώ πολύ για το γλυκό σ σχόλιο! Φιλια

      Διαγραφή
  3. Φανταστική ξενάγηση μιας υπέροχης πόλης!!! Είναι στην λίστα μου με τις πόλεις που θέλω να επισκεφτώ γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα. Ευχαριστούμε για την ξενάγηση!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο!!! Πολύ ωραίο ταξιδάκι!!!Μακάρι να καταφέρεις να πας και σε άλλα μέρη και να μας τα δείξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφο το post σου! Σου εύχομαι πολλά ακόμα ταξίδια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ όμορφο ποστ! αγαπώ τα ταξίδια! εύχομαι στο μέλλον να έχω δουλειά και λεφτά για να πραγματοποιήσω αρκετά!! :)
    Σου εύχομαι πάρα πολλά ταξίδια στο μέλλον ;)
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τη Βουδαπέστη ΜΟΝΟ τα καλύτερα έχω ακούσει και διαβάσει!
    Κατά ευχαριστήθηκα την ταξιδιάρικη ανάρτηση σου Μαράκι μου (αν και έβλεπα τις φωτο που ανέβαζες στα προφίλ σου) και τη βάζω στα αγαπημένα μου με τα ταξίδια.
    Άντε τώρα για το επόμενο ταξίδια όπου θες να πας!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχες όλες οι φωτογραφίες! Κι εμείς λέμε του χρόνου να πάμε (έχω κάνει κουμπαρά ειδικά γι'αυτό τον σκοπό) και σίγουρα θα χρησιμοποιησω τις συμβουλές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανέμορφο post και καταπληκτικές φωτογραφίες! Ελπίζω να πέρασες πραγματικά υπέροχα!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow