New project in my life!

Κυριακή, Απριλίου 02, 2017




Γεια σου nonboring girl,

Σήμερα σου έχω ένα διαφορετικό post. Θέλω να σου μιλήσω για μία απόφαση που πήρα τον τελευταίο μήνα, η οποία έχει να κάνει με την υπερκατανάλωση που με διακατέχει και τα υλικά πράγματα. Είμαι ένα άτομο που μ αρέσει να αγοράζω πράγματα. Μπορεί να είναι καλλυντικά, skincare προϊόντα, φαγώσιμα από σούπερ μάρκετ κλπ κλπ. Λίγο το youtube που παρακολουθώ, λίγο η ενασχόληση με το blog, αγοράζω παραπάνω πράγματα απ' όσα χρειάζομαι και πήρα την απόφαση να σταματήσω να το κάνω. Η αλλαγή όμως αυτή δεν θα είναι η μοναδική....






Όπως σου είπα και στο post με τα 5 πράγματα που θα σε κάνουν να είσαι πιο χαρούμενη στο σπίτι σου ένας βασικός κανόνας είναι να έχεις μέσα στο σπίτι πράγματα που αγαπάς να χρησιμοποιείς. Αυτό, λοιπόν, θα είναι και ο ΣΤΟΧΟΣ του συγκεκριμένου project. Θα κάνω ξεκαθάρισμα σε όλα μου τα πράγματα. Θα κρατήσω οτιδήποτε αγαπώ και χρησιμοποιώ και θα διώξω όλα αυτά που δεν μου αρέσουν και δεν έχουν λόγο να βρίσκονται σπίτι μου, τα οποία βέβαια δεν θα πετάξω αλλά θα τα χαρίσω.

Θα ακολουθήσει μία σειρά από post με το ξεκαθάρισμα ανα κατηγορία όπως 

  • καλλυντικά-skincare
  • ρούχα
  • κουζινικά
  • διακοσμητικά κλπ
Ο στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχω στο σπίτι μου πολύ λιγότερα πράγματα και να είναι όλα για χρήση. Να ανοίγω την ντουλάπα μου και να βλέπω μόνο να ρούχα που μου αρέσουν και που μου κάνουν, να έχω τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ και όχι 30 κραγιόν που ποτέ δε θα τελειώσω, κ.ο.κ
Ο κανόνας είναι πως "αγοράζουμε κάτι που χρειαζόμαστε πραγματικά ή αντικαθιστούμε κάτι που πετάμε με ένα καινούργιο". Νομίζω θα υπάρξει και οικονομικό όφελος, αφού γίνεται μια οικονομία στις ανεξέλεγκτες αγορές. 

Έχω ήδη ξεκινήσει με το ξεκαθάρισμα καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης και νιώθω ήδη κάπως ανακουφισμένη. Θα είναι το επόμενο post. Ένα ακόμα πράγμα που έχω σκοπό να κάνω είναι να σταματήσω να βλέπω τα βιντεάκια με τίτλο "vlogger mail" των youtuber που μας βομβαρδίζουν με άπειρες ποσότητες από καλλυντικά χωρίς στην ουσία να μας ενημερώνουν για κάποιο απ' όλα αυτά. Νομίζω είναι από τα χειρότερα beauty video που σε οδηγούν στο να σκέφτεσαι "μήπως πρέπει να έχω κι εγώ 15 ρουζ, 60 κραγιόν, και 10 πούδρες";; ΌΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ! Σου φτάνουν αυτά που χρησιμοποιείς τώρα και όταν σου τελειώσει κάτι μπορείς να πάρεις καινούργιο.

Δεν πίστευα ποτέ πως το να διώξεις πράγματα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πιο γεμάτος. Πρέπει να μάθουμε να εκτιμάμε ότι έχουμε και όχι να ζητάμε συνεχώς περισσότερα γιατί ποτέ δεν θα γίνουμε ευτυχισμένοι!

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου στα σχόλια.

Σε φιλώ πολύ..Μ

You Might Also Like

12 σχόλια

  1. Σκεφτόμουν να γράψω ένα αρθρο ακριβώς με το ίδιο θέμα και κυρίως πόσο μια blogger επηρεάζεται λόγω του blog της και αγοράζει προϊόντα που στην ουσία δεν χρειαζεται!! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, λόγω του blog έπεσα και εγώ στην παγίδα αλλά ευτυχώς το σταμάτησα έγκαιρα!!!!! Μπράβο σου για το θέμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω 100% μαζι σου.Κι εμενα με πιανει κριση μια στης τοσες και παιρνω καλυντικα,ρουχα κτλ που δεν τα χρειαζομαι.Ειδικα με τα καλυντικα προσπαθω οσο μπορω να τα τελειωνω και ας τα εχω και 1 χρονο να καθονται.Πολυ ωραιο το ποστ σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ρουχα δε θα το ελεγα οτι αγοραζω πολλα αλλα σιγουρα εχω αρκετα π δεν φοραω κ αποφασισα να τα δωσω για να καταλαβω τελικα κ τι χρειαζομαι!!! Σε ευχαριστω για το σχολιο!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!Το να κρατάμε όσα χρειαζόμαστε και να προσφέρουμε ότι δεν χρησιμοποιουμε είναι βάλσαμο για την ψυχή μας! Περιμένουμε τις επόμενες αναρτήσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με έχεις καλύψει πλήρως σε όλα...Και εγώ το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι(υπερκαταναλωτισμός,χωρίς πραγματικό λόγο) και σιγά-σιγά το αποβάλλω!Από τις πιο χρήσιμες αναρτήσεις που έχω διαβάσει,θα περιμένω με αγωνία επόμενο ποστ φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι στην φάση που προσπαθώ να αλλάξω το δωμάτιό μου, να το καθαρίσω, να το τακτοποιήσω και ήδη έχω βγάλει κάμποσα πράγματα που δεν χρησιμοποιούσα πλέον! Σε νιώθω απόλυτα! Ειδικά από την ντουλάπα μου αποφάσισα να δώσω πολλά πράγματα και είναι πιο άδεια, αλλά νιώθω τόσο όμορφα όταν την ανοίγω και είναι όλα όμορφα τακτοποιημένα! Πολύ ωραίο άρθρο!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με ολα οσα λες! Πιανω και γω τον ευατο μου πολλες φορες να αγοραζει πραγματα που δεν χρεαιζεται πραγματα και ξερω πως ειναι να εχεις ενα χωρο γεματο με πραγματα ποτ δε χρησιμοποιεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow