My bath time routine (hair & body).

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2016

Γεια σου!!
 
Σήμερα επέστρεψα με την ρουτίνα του μπάνιου μου. Δηλαδή τί προϊόντα χρησιμοποιώ κατά τη διάρκεια αλλά και όταν βγω από το μπάνιο, για μαλλιά και σώμα.
Το μπάνιο μου το απολαμβάνω πάρα πολύ. Είναι κάτι που δεν βαριέμαι ποτέ, ειδικά τώρα που έκοψα τα μαλλιά μου και δεν έχω θέμα με το ξεμπέρδεμα. Μου αρέσει να φροντίζω τα μαλλιά και το σώμα γιατί με κάνει να αισθάνομαι πιο φρέσκια και πιο όμορφη.
Εννοείται πως δεν χρησιμοποιώ όλα αυτά τα προϊόντα που θα σου δείξω σε καθημερινή βάση, ούτε πάντα όλα μαζί, γιατί κάποιες φορές βιάζομαι ή δεν έχω τόσο όρεξη για beauty routine.
Πάμε να ξεκινήσουμε;;;
 

 
Το σαμπουάν που χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό είναι το Syoss Professional Performance repair therapy για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. (εδώ)
Δεν έχω ακριβώς ξηρά μαλλιά. Αλλά μαρέσει να χρησιμοποιώ σαμπουάν για πλούσια ενυδάτωση. Το συγκεκριμένο το είχε προσφορά το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου και έτσι το πήρα. Δεν είναι κακό αλλά ούτε και κατι το σπουδαίο. Η μάσκα μαλλιών όμως αυτής της εταιρίας είναι πραγματικά χάλια.
 
Γενικά δεν χρησιμοποιούσα ποτέ conditioner γιατί έβαζα πάντα μάσκα σε κάθε λούσιμο. Τώρα που τα μαλλιά μου είναι πιο κοντά είπα να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ conditioner και επέλεξα από le petit marseillais  το 1 minute με γάλα καριτέ και μέλι. Διάλεξα αυτό γιατί η αντίστοιχη του μάσκα είναι η αγαπημένη μου. Είναι ωραίο conditioner, μυρίζει υπέροχα και ενυδατώνει τα μαλλιά χωρίς όμως να κάνει κάτι ιδιαίτερο. (εδώ) Δοκιμάστε την αντίστοιχη μάσκα μαλλιών και θα με θυμηθείτε.
 
Η μάσκα που χρησιμοποιώ τον τελευταίο μήνα είναι η hair mask intensive care. Είναι προϊόντα που βρίσκω στον ΑΒ Βασιλόπουλο. Την πήρα μόνο και μόνο επειδή εκείνη τη μέρα δεν είχα πολλά λεφτά και αυτή κόστισε περίπου 2 ευρώ. Είναι αξιοπρεπέστατη για την τιμή της. Εννοείται πως βάζει κάτω κάποιες άλλες γνωστές που κάνουν 6 και 7 ευρώ. Αν ψάχνεις κάτι υπερβολικά οικονομικό, να την τσεκάρεις. (εδώ)
 
Αφρόλουτρα χρησιμοποιώ πολλά κατά καιρούς, ανάλογα με ποια μυρωδιά έχω κολλήσει. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τα gel γιατί είναι πιο εύχρηστα, κάνουν πιο πολύ αφρό και ξεβγάζονται πιο εύκολα. Πριν από λίγες μέρες είχα πάρει να δοκιμάσω από le petit marseillais το αφρόλουτρο με έλαιο argan και ανθη πορτοκαλιάς απ' το Μαρόκο. Μυρίζει υπέροχα και μου αρέσει πολύ. Είναι και πολύ οικονομικό. (εδώ)
Δοκιμάζω και το Olivia shower gel με Kumquat από την εταιρία Παπουτσάνης για να δω αν μου αρέσει ώστε να το πάρω σe full size. (εδώ)
 
Για την ευαίσθητη περιοχή δεν χρησιμοποιούσα κάτι. Αλλά είπα γιατί όχι; Και έτσι αγόρασα από το σούπερ μάρκετ το natural fresh της Every Day. Περιέχει αλόη και χαμομήλι, διατηρεί το φυσιολογικό ph και αφήνε ένα άρωμα καθαριότητας και φρεσκάδας. Μαρέσει πάρα πολύ! (εδώ)
 
Τέλος, κατά τη διάρκεια του μπάνιου μου, βρίσκω ευκαιρία και χρησιμοποιώ τα δύο αγαπημένα μου προϊόντα για το πρόσωπο, cleansing foam της APIVITA (εδώ) και beauty tool από youth lab που το αγαπώ και έχει μπει για τα καλά στα αγαπημένα μου. (εδώ)
 

 
Αφού, βγω από το μπάνιο και βάλω στα μαλλιά μου μια πετσέτα, θα βάλω στα χείλη μου το αγαπημένο μου Lip Balm Serum από Dr. organic. (εδώ)
 
Στη συνέχεια θα βάλω αποσμητικό το οποίο είναι από τη εταιρία Noxzema αλλά η συγκεκριμένη μυρωδιά δε μου άρεσε καθόλου και ανυπομονώ να το τελειώσω.
 
Για το σώμα υπάρχουν τρεις εκδοχές. Η πρώτη είναι να απλώσω το πολυαγαπημένο μου γαλάκτωμα σώματος Velvet Orris Violet White Pepper από Korres ή κάποιο άλλο από αυτά που έχω. (να σημειώσω ότι έχω βαρεθεί τρομερά τα body butters και θέλω πλέον μόνο γαλάκτωμα σώματος επάνω μου) (εδώ). Η δεύτερη είναι να ψεκαστώ απλά με το body mist Love Spell από Victoria Secret, το οποίο μυρίζει κεράσι και ροδάκινο και διαρκεί στο σώμα το πολύ καμιά ωρίτσα. Η τρίτη εκδοχή είναι να μην κάνω απολύτως τίποτα.
 
Αφού τελειώσω με το σώμα περνάμε πάλι στα μαλλιά.....
 
Λάδια....
 
Πόσο υπέροχη φροντίδα προσφέρουν... Τι μυρωδιές...  Απαλότητα....
 
Νομίζω πως χωρίς αυτά, τα μαλλιά μου δε ζούν...
 
 
 
Αφού βουρτσίσω τα μαλλιά μου όσο είναι ακόμα νωπά με την αγαπημένη μου βούρτσα από tiger θα χρησιμοποιήσω το Extraordinary oil από l'oreal (σας είχα πει τη γνώμη μου εδώ)
και αφού στεγνώσουν, είτε φυσικά είτε με πιστολάκι θα ρίξω μια σταγόνα στα χερια μου από το καλύτερο λάδι που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής και είναι το Oil reflections της Wella και θα το τοποθετήσω στις άκρες των μαλλιών μου. To έχω αγοράσει και σε full size και μου τελείωσε και τώρα τελειώνω και ένα travel size. To αγοράζω από την κομμώτριά μου και η μεγάλη συσκευασία στοιχίζει περίπου 18 ευρώ. Αξίζει κάθε ευρώ!!
 
Την επόμενη μέρα,που δε θα λούσω τα μαλλιά μου (τα λούζω μέρα παρά μέρα), θα τα ψεκάσω με το Precious Oils Spray από timotei (εδώ) το οποίο χαρίζει ζωντάνια χωρίς να τα βαραίνει και μια ευχάριστη μυρωδιά γιασεμιού.
 
Επειδή το πρώτο λαδάκι σχεδόν μου τελείωσε το αντικατέστησα με το dry satin oil της ORZENE.
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα οπότε δεν έχω άποψη προς το παρόν.
 
Αυτή ήταν, λοιπόν, η ρουτίνα του μπάνιου μου!!! Ελπίζω να μη σε κούρασε το post και να πήρες ιδέες για νέα προϊόντα.
 
Στα σχόλια μπορείς να μου προτείνεις ότι θέλεις από τη δική σου ρουτίνα, σαμπουάν, κρέμα σώματος, scrub (γιατί μου τελείωσε) ή να μου πεις ότι άλλο θέλεις!!
 
Σε φιλώ...
 

You Might Also Like

18 σχόλια

  1. Πολύ ωραία η ρουτίνα σου! Η αλήθεια είναι ότι κρυώνω πολύ για να περιποιηθώ το σώμα μου μετά το μπάνιο για αυτό το κάνω μέσα στο ντους με το scrub από bomb cosmetics στην μυρωδιά cranberry lime! Κάνει φανταστική δουλειά σαν σκραμπ αλλά περιέχει και αιθέρια έλαια και σου ενυδατώνει απίστευτα το σώμα! Πιστεύω θα το λατρέψεις. Λατρεμένα προιόντα είναι ο αφρός καθαρισμού από apivita, το λαδάκι από elvive και το αποσμητικό από noxζema στην κλασσική μυρωδιά όμως! Προσωπικά δεν προτιμώ την εταιρία syoss, δεν μου έχουν κάτσει καθόλου καλά τα προϊόντα τους! Πολλά φιλιά κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ή syoss τπτ το ιδιαίτερο. Καλα ή μάσκα μαλλιών είναι ή χειροτερη ever αστο.. Αυτό το scrub μπηκε ηδη wishlist!! Φιλιααααα

      Διαγραφή
  2. Το Velvet Orris από Korres είναι και δικό μου αγαπημένο. Δεν έχει τέλεια μυρωδιά?
    Αν θες δοκίμασε και το αντίστοιχο αφρόλουτρο θα ξετρελαθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχ μαζί τα είχα πάρει!!!! Είναι φανταστικά. Δυστυχώς το αφρολουτρο μ έχει τελειώσει εδώ κ καιρο. Περιμένω να τελειώσει κ ή κρέμα για να τα ξαναπαρω σετακι γτ συμφέρει παρά πολύ από ηλεκτρικό φαρμακειο!

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφο post με αγαπημένα προϊόντα! Ευχαριστούμε για τις όμορφες προτάσεις που μας δίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε πολλά κοινά αγαπημένα!! Για το Oil Reflections της Wella θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου (έχω κι εγώ μία κανονική και μία travel size συσκευασία..χιχι)! Όσο για το Precious Oils Spray της Timotei θα πάω να το αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία, αφού είπες την μαγική λέξη "γιασεμί" και τρελάθηκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται να πας! Είναι πολύ οικονομικό κ το χει πολύ συχνά -40% στα σούπερ! Φιλιααα

      Διαγραφή
  5. Ωραία ρουτίνα και γεμάτη αρώματα. Δυστυχώς ούτε εγώ έχω χρόνο να κάνω όσα θέλω κάθε φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λογικο! αφιερωσε μια μερα της εβδομάδας ίσως για να κανεις όλα τα beaute μαζι και να το ευχαριστηθείς! :-) φιλιά

      Διαγραφή
  6. Να σε ρωτήσω...έχω μπει στον πειρασμό να αγοράσω το beauty tool, αλλά θα ήθελα να τσεκάρω κ άλλες επιλογές...υπάρχει ανάλογο βουρτσάκι από άλλη εταιρεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχει στα jumbo σιγουρα αλλα δεν το αγορασα δε μου γεμισε το ματι. μ φανηκε καπως σκληρο για το δικο μου προσωπο που εμφανιζει ξηροτητα στα μαγουλα.! δεν γνωριζω για καποιο άλλο τετοιο εργαλειο περα φυσικα από το κλαρισονικ που είναι ηλεκτρικο κ πανακριβο!

      Διαγραφή
  7. Αχ τώρα ήρθα εγώ για να δεις την αντιπαράθεση της ρουτίνας σου με αυτήν μιας μαμάς με δυο μικρά: μπάνιο είτε μεταμεσονύχτιο (αν θέλω να είμαι εντελώς μόνη) ή το βραδάκι με συνοδεία πάντα του μαχαραγιού που μου μιλάει τραβώντας κατά διαστήματα την κουρτίνα για να πεταχτουν νερά έξω και να γελάσει -για την ακρίβεια ντουζ- με αφρόλουτρο οικογενειακής συσκευασίας, σαμπουαν και κοντίσιονερ ότι βρω, γρήγορα και βιαστικά. Στο τσακιρ κεφι θα έχω πλύνει το πρόσωπο μου πριν μπω για μπάνιο (αυτόν τον καιρό χρησιμοποιώ προιόντα -αφρό καθαρισμού και κρέμες- της sant angelica) και θα έχω βάλει μια μάσκα προσώπου ώστε να ξεβγαλθεί με το ντουζ, διαφορετικά θα έχω ξεβαφτεί με ένα μαντηλάκι υγρό ντεμακιγιάζ. Βγαίνοντας από το μπάνιο, για κρέμα σώματος ούτε λόγος, αλλά κρέμα προσώπου θα βάλώ οπωσδήποτε -ίσως το μόνο που μου θυμίζει την ιεροτελεστία περιποίησης που εκανα προ παιδιών! Γι αυτό κορίτσια ευχαριστηθείτε το στο έπακρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααυτα είναι....χιχιχιχιχ.θα αυξησω μου φαίνεται το beaute γτ αγχωθηκα πως σε λίγα χρόνια θα μ λειπει!!!!!!! :P Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Ωραίο post & όντως πήρα πάρα πολλές ιδέες.... ειδικά με τα λαδάκια για τα μαλλιά.... Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχουν πολλά προιόντα που χρησιμοποιώ και εγώ στο μπάνιο μου όπως το της Every day για την ευαίσθητη περιοχή και το Syoss.
    Πολύ μου άρεσε το post σου. Συνήθιζα να βλέπω ρουτίνες σε βιντεάκια στο youtube και μου άρεσε που το είδα και απο σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow