Books...mynonboringworld's favorites #1

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2015

Γεια σου!

Παρασκευή απόγευμα και πίνοντας την σπιτική μου σοκολάτα είχα όρεξη να σου μιλήσω για βιβλία. Θαυμάζω τους ανθρώπους που διαβάζουν πολλά βιβλία. Δυστυχώς δεν ανήκω σε αυτούς. Δεν είναι ότι δεν θέλω, απλά νιώθω μια ανασφάλεια να ξεκινήσω ένα βιβλίο γιατί φοβάμαι πως θα το βαρεθώ και θα το αφήσω στη μέση (πράγμα που έχει συμβεί αρκετές φορές). Επιπλέον, το ίντερνετ μπορεί να με απορροφήσει τόσο, που γίνεται δύσκολο να το αφήσω για να διαβάσω ένα βιβλίο. Πικρή η αλήθεια, μα πρέπει να την ομολογήσω.

 Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν βιβλία που με έχουν κερδίσει και σήμερα θέλω να αναφερθώ σε κάποια από αυτά!



  • Η τέχνη της αγάπης, του ΕΡΙΧ ΦΡΟΜ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλάει για την αγάπη σε όλες της τις μορφές. Όχι μόνο την ερωτική αγάπη που περιβάλλεται από τόσες πλάνες, αλλά την αδερφική, την αγάπη για τον εaυτό μας, την αγάπη προς τους γονείς, την αγάπη προς το Θεό. Είναι ένα βιβλίο με ψυχαναλυτικό ύφος, με εύκολη γραφή που σε βοηθά να αποκωδικοποιήσεις διάφορα νοήματα σχετικά με την αγάπη.



  • Λυκόφως, της STEPHENIE MEYER



Είναι τέσσερα βιβλία. Λυκόφως, Νέα σελήνη, Έκλειψη και Χαραυγή. Είναι βιβλία που διαβάζονται μονορούφι. Μια ρομαντική ιστορία φαντασίας με έναν νεαρό βρικόλακα και μια μοναχική κοπέλα που ερωτεύονται οι δυο τους βάζοντας τη δεύτερη σε κίνδυνο. Είναι υπέροχα βιβλία, κοριτσίστικα μεν αλλά για όλες τις ηλικίες δε.


  • Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ.



Φοβερό βιβλίο γραμμένο από την Άννα Φρανκ την περίοδο του β' παγκόσμιου πολέμου, μέσω του οποίου περιγράφει την πραγματικότητα που ζούσε αυτή και η οικογένεια της κρυμμένοι σε ένα καταφύγιο ώστε να μην τους ανακαλύψουν οι Γερμανοί. Το βιβλίο εκδόθηκε από τον πατέρα της, που ήταν ο μόνος επιζών.


  • Να σου πω μια ιστορία, του ΧΌΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΙ.



Ένα εξαιρετικό βιβλίο που με μικρές ιστοριούλες-παραμύθια απαντά ερωτήματα για την ίδια μας τη φύση και ύπαρξη. Το βιβλίο είναι σαν ψυχοθεραπεία, διαβάζεται πολύ ευχάριστα και σε κάνει να νιώθεις υπέροχα.


Αυτές είναι οι προτάσεις μου! Πες μου στα σχόλια αν έχεις διαβάσει κάποιο από αυτά και αν σου άρεσε, αλλά και προτάσεις δικές σου! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Σε φιλώ!


You Might Also Like

18 σχόλια

  1. Όπως και εσύ εγώ θαυμάζω τους ανθρώπους που διαβάζουν πολλά βιβλία. Εγώ δεν έχω την υπομονή. Ενώ στη θεωρία μαρέσει στην πράξη πιέζομαι. όμως παλιότερα λόγω μιας εργασίας είχα διαβάσει το ημερολόγιο της Αννα Φρανκ. Πολύ μου άρεσε.Επίσης μου αρέσει πολύ το να ζεις να αγαπας και να μαθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που διαβάζω πολλά βιβλία, αγαπώ το διάβασμα, με ταξιδεύει και γενικά αγαπώ τα βιβλία. Από όλα όσα μας έδειξες, έχω διαβάσει "Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ" που είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου!
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διαβάσεις οπωσδήποτε το να σου πω μια ιστορία. Σίγουρα θα σου αρέσει!! Καλό ΣΚ φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Το προσθέτω στο λίστα με όσα θέλω να διαβάσω, λοιπόν! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ κλασικό. Πιστεύω δεν υπάρχει άτομο που να μη το έχει διαβάσει ή στη χειρότερη να ξέρει την πλοκή και την ιστορία του. Έμενα πάλι μου αρέσει να διαβάζω και αν ξεκινήσω δύσκολα το αφήνω κάτω...ειδικά αν είναι και καλό δε θα ηρεμήσω αν δε φτάσω στη τελευταία σελίδα. Παλαιότερα διάβαζα πιο ρομαντικά μυθιστορήματα αλλά μεγαλώνοντας βλέπω πως μου αρέσουν περισσότερο τα μυστηρίου ή ακόμα πιο πολύ τα ηθογραφικά τύπου η φόνισσα του Παπαδιαμάντη, έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι και από πιο μοντέρνα Stephen King!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Stiven King δεν εχω διαβασςι τπτ ποτε και αν Κρινώ από αυτά π έγιναν ταινίες πρέπει να ναι τέλεια τα βιβλία του. Το έγκλημα κ τιμωρία το έχουμε λες να το τολμησω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ είμαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να διαβάσουν βιβλία εύκολα, αλλά το καλοκαίρι είχα καταφέρει να διαβάσω αρκετά. Είχα ξεκινήσει κάποια στιγμή το Twilight, αλλά επειδή ήδη είχα δει την ταινία, δεν με τράβηξε να το διαβάσω ως το τέλος.

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα δεις μια ταινια μετα το βιβλιο δε διαβαζεται! δεν υπαρχει πλεον αγωνια! παντως τα βιβλια ηταν 10 φορες καλυτερα απο τις ταινιες!!! φιλακιααα

      Διαγραφή
  6. Εξαιρετικό post! Τα βιβλία είναι μια αξιόλογη συντροφιά που σίγουρα έχουν να σου προσφέρουν εμπειρίες και διδάγματα! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις όμορφες προτάσεις βιβλίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω πολυυυυ! χαιρομαι που σου αρεσε ο ποστ μου! φιλακιααα

      Διαγραφή
  7. Έχω διαβάσει το "Ημερολόγιο της Άννα Φράνκ"... πολύ συγκινητικό..... δυστυχώς κι' γω δεν διαβάζω τόσο όσο θα ήθελα... Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω διαβάσει μόνο το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ. Το λυκόφως το ξέρω αλλά δε θα το έπαιρνα ποτέ. Αυτή την περίοδο διαβάζω (όσο προλαβαίνω) το Ευαγγέλιο των Δολοφόνων του Adam Blake. (δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο δείχνει ο τίτλος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αρχή διάβασα σκέτο το Ευαγγέλιο κ λέω τι γινεται :p χιχι φιλακια

      Διαγραφή
  9. Πολυ ωραιο ποστ!Πρεπει κι εγω να κανω καποια στιγμη!Εγω βεβαια εχω τρελα με τα αστυνομικα!!!
    Φιλακια
    Αθανασια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ ενδιαφεροντα τα αστυνομικα!! να κανεις ενα post να μας προτεινεις!

      Διαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow