DIY: The baking/cooking highlighting.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015

Γεια σου!!

Σήμερα το θέμα μας είναι το baking ή cooking highlighting. Δεν τρώγεται, όχι. Ούτε θα μαγειρέψω κάτι. Μιλάμε για έναν τρόπο να κάνεις highlighting, λίγο διαφορετικό από τον κλασσικό που ξέρουμε. Την πατέντα αυτή την έχεις δει σίγουρα εκτελεσμένη σε μια κυρία πολύ διάσημη (μου διαφεύγει ο λόγος που είναι διάσημη και πάμπλουτη αλλά τέλοσπάντων), και αναφέρομαι στην Kim Kardashian! Η συγκεκριμένη δεν πάει πουθενά αν δεν κάνει το συγκεκριμένο tip και νομίζω είναι εμφανές το πόσο τέλειο δείχνει πάνω της. Φωτίζεται το πρόσωπο εκεί που πρέπει και δημιουργούνται γωνίες, άρα αδυνατίζει κιόλας. Πες μου ότι την έχεις δει σε φωτογραφίες και άβαφη. ΔΕΝ είναι έτσι!! Το μακιγιάζ κάνει θαύματα! Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να κλέψουμε λίγη από τη λάμψη της Κιμ χρησιμοποιώντας το baking makeup που οι makeup artists της εφηύραν.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα κονσίλερ, μια πούδρα σε ελεύθερη μορφή και ένα σφουγγαράκι ή πινέλο. Η κλασσική πουδρίτσα δεν την κάνει τη δουλειά, την έχω δοκιμάσει. Θέλει ελεύθερη μορφή για να είναι αρκετή η ποσότητα που θα βάλουμε εκεί που πρέπει. Η απόχρωση του κονσίλερ πρέπει να είναι λαμπερή, να δίνει φως. Όχι καμιά πορτοκαλί για τους μαύρους κύκλους. Η πούδρα πρέπει να ναι ή διάφανη ή ελαφρώς κίτρινη.

Παρακάτω σου έχω μερικές επιλογές:




Αφού έχουμε ότι χρειαζόμαστε ξεκινάμε:

1ο βήμα: Κάνουμε τη βάση μας όπως μας αρέσει. Με bb, cc, foundation. 

2ο βήμα: Απλώνουμε το concealer κάτω από τα μάτια σχηματίζοντας τριγωνάκι (όπως οι κλόουν). Βάζουμε επιπλέον concealer στη ζώνη Τ, δηλαδή μύτη, μέτωπο, πιγούνι.

3ο βήμα: Με το σφουγγαράκι ή το πινέλο μας απλώνουμε το concealer πάρα πολύ απαλά για να μην φύγει η ποσότητα του προϊόντος μας. 

4ο βήμα: Τοποθετούμε στα ίδια σημεία αρκετή ποσότητα πούδρας με το πινέλο μας και την αφήνουμε στο πρόσωπό μας από 10' έως 30'. (στο μεταξύ φτιάχνουμε τα μαλλιά μας για να μην βαρεθούμε)

5ο βήμα: Με ένα άλλο πινέλο προσώπου αφαιρούμε με απαλές κινήσεις την πούδρα χωρίς όμως να αφήσουμε να φύγει μεγάλη ποσότητα γιατί τότε θα φύγει και η λάμψη.

6ο βήμα: Προσθέτουμε μπρόνζερ για πολύ ελαφρό contouring και ρουζ στα ζυγωματικά μας.

7ο βήμα: Ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ με μάτια και χείλη.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το πρόσωπο δείχνει πιο αδύνατο και πιο λαμπερό. Σαν να έχεις από πάνω σου έναν προβολέα με φως και να σου φωτίζει τα σωστά σημεία. Επιπλέον, κρατά μακρυά την λιπαρότητα για ώρες. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα σκαλί πάνω από το κλασσικό contouring-highlighting.

Δεν παύει να είναι όμως μια διαδικασία χρονοβόρα οπότε το συνιστώ μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις που θέλεις να ξεχωρίζεις!

Σε ευχαριστώ που διάβασες το post μου. 

Σε φιλώ..Μ

You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Θα σταθώ κι' γω σ' αυτό που λες ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.... προτιμώ να βάλω μόνο πούδρα λάμψης σε συγκεκριμένα σημεία και αμέσως το πρόσωπο δείχνει αλλιώς. Πάντως όποια πιάνει το χέρι της και έχει όρεξη να κάνει αυτή την τεχνική τότε μιλάμε για ανάπλαση προσώπου. Ειδικά στις φωτό μπορείς να δεις διαφορά. Τα φιλιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αναπλαση δε λες τιποτα! χιχι! νομιζω οτι σε εξαιρετικες περιπτωσεις οπως ενας γάμος φίλης ή κτ επισημο είναι ωραιο να κανουμε τη διαφορα και να διχνουμε υπερλαμπρες!! για τα καθημερινα να σ πω εγω ουτε highlighter δε βαζω μόνο για καμια ωραια εξοδο! φιλακιαααα

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά στην κυρία Kardashian (και εμένα μου διαφεύγει ο λόγος που είναι διάσημη...κοίτα σύμπτωση!) δέιχνει πολύ εντυπωσιακό. Εμένα όμως επειδή οι πόροι μου ειναι μεγαλούτσικοι (αρκετά!) δείχνει πολύ αφύσικο τόσο πάστωμα. Μήπως γι'αυό δεν είμαι εγώ η Kardashian??!
    Φιλάκιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα τελικα θα μας πει καμια γτ ειναι τόσο διασημη και πλουσια η κυρια??? φιλακιαααα :-* :-* :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν μου άνοιξες νέους ορίζοντες! δεν είχα ιδέα τι είναι η ελεύθερη μορφή πούδρας...υπάρχει και παντρεμένη??/ Δεύτερον τώρα κατάλαβα γιατί δείχνω τόσο κουρασμένη πάντα, μια κρέμα με λίγο χρώμα και έξω από την πόρτα! Ωστόσο λέω ότι πρέπει να περιποιηθώ λίγο αλλά στα λόγια μένω! κρατάω τους συνδέσμους για shopping όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxa διακρισεις μεχρι κ στις πουδρες!!! :p χαιρομαι που σε βοηθησα! φιλιά

      Διαγραφή
  5. Κι εγώ βαριέμαι σαν τη Μάχη να μακιγιάρομαι και πολλές φορές πάω στη δουλειά σχεδόν άβαφτη, τελικά όμως είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε γιατί αλλάζει η διάθεσή μας. Όσο για τα tips σου, εννοείται θα τα δοκιμάσω σε κάποια "καλή" έξοδο. Το δικό μου tip είναι πως χρησιμοποιώ highlitter κάτω από τα ζυγωματικά για φως και για να μην πηγαίνει το μάτι στην κούραση κάτω από τα μάτια μου!
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κι εγω στη δουλεια χωρις βαψιμο πηγαινα συνηθως αλλα οσες φορες βαφομουν ενιωθα πιο ομορφη και κεφατη!!σε ευχαριστω για το σχόλιο. φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aκόμα το ψάχνω με το baking...Γενικά είναι ευαίσθητη η περιοχή γύρω από τα μάτια μου και το αποτέλεσμα φαινόταν πολύ "ξερό" μια φορά που το δοκίμασα. Θα ξαναπροσπαθήσω με τις οδηγίες που μας δίνεις εσύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γενικα αν εχεις πολυ ξηρη την περιοχη κατω απο τα ματια δεν ειναι και πολυ καλη ιδεα πιστευω. πάντως σίγουρα χρειαζεται ένα κονσιλερ που να σου καθεται ελαφρυ και να σε φωτιζει κάποιο που είναι για καλυψη. φιλάκια!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow