Ταινίες για το Σαββατοκύριακο!! (5 αγαπημένες)

Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2015


Γεια σου!!

Το σημερινό post είναι λίγο κινηματογραφικό. Λατρεύω το σινεμά, και το να κάτσω να δω μια καλή ταινία είναι τρομερή ψυχαγωγία για μένα. Είτε στο σινεμά, είτε σπίτι μου.
 Θα σου μιλήσω σήμερα για πέντε ταινίες που μου έκαναν το κλικ και κάποιες, μάλιστα, τις έχω δει πάνω από μία φορά. Εννοείται πως μπορώ να σου μιλάω ώρες για ταινίες που θέλω να σου προτείνω να δεις, αλλά δε θέλω και να σε βομβαρδίσω. Οπότε θα κάνω πού και πού post ταινιών για να σου προτείνω δικές μου επιλογές, όπως είχα κάνει και εδώ με ταινίες θρίλερ.
 Επειδή σήμερα που ανεβάζω το post είναι Σάββατο, είναι μια καλή ευκαιρία να αράξεις στον καναπέ σου και να απολαύσεις μια ταινιούλα. Αν έχεις και παρέα, ακόμα καλύτερα. Δεν θα επικεντρωθώ σε κάποιο συγκεκριμένο είδος ταινιών. Το post θα είναι για όλα τα γούστα. Ξεκινάμε...



Απλώς δεν σε γουστάρει. (He's just not that into you).
Εδώ έχουμε μια ευχάριστη κομεντί. Το γεγονός ότι την εντάσσω στις καλές ταινίες οφείλεται στο ότι είναι ότι πιο ρεαλιστικό έχω δει σε ρομαντική κομεντί. Δίνει σε όλες εμάς τις γυναίκες να καταλάβουμε με μία απλή εξήγηση όλα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που συζητάμε με τις φίλες μας όταν κάποιος δεν μας πήρε τηλέφωνο ή δε μας κυνήγησε αρκετά ή εξαφανίστηκε ή μας χώρισε κλπ. Η απάντηση είναι μία κορίτσια!!!!

Περίληψη και cast: εδώ

Όλα για τη μητέρα μου. (Todo sobre mi madre).
Η ταινία αυτή θέλω να επισημάνω ότι πλέον ανήκει στις αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών. Την έχω δει τρεις φορές από πέρσι που την πρωτοείδα. Γενικά λατρεύω Pedro Almodovar και αυτή θεωρώ είναι η καλύτερή του ταινία. 
Το έργο πραγματεύεται το θέμα του AIDS, της ελευθερίας των προσωπικών επιλογών, το μεγαλείο της γυναίκας. Είναι ένας ύμνος για τη γυναίκα σε όλες τις μορφές της. Περιέχει επίσης πολλές ωραίες εικόνες από Βαρκελώνη και Μαδρίτη και η μουσική είναι ανεπανάληπτη έως ανατριχιαστική θα έλεγα. Είναι μια ταινία με πολλά αστεράκια. άλλωστε έχει τιμηθεί με όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και πολλά άλλα βραβεία.

Περίληψη και cast: εδώ

song:


Το κυνήγι. (The hunt).
Όταν το νοικιάσαμε με τον Χ πριν έναμιση περίπου χρόνο, λέω από μέσα μου "ο Δανέζικος κινηματογράφος μας έλειπε". Και όμως παρ' όλο που το έργο είναι σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνω ούτε το "ναι" και το "όχι", δεν με ενόχλησε καθόλου. Το σενάριο είναι φανταστικό και δεν σε αφήνει ούτε για ένα λεπτό να βαρεθείς. Το έργο μιλάει στο υποσυνείδητο σου, δημιουργεί συναισθήματα έντονου θυμού και στενοχώριας για τους πρωταγωνιστές. Είναι ψυχολογικό θρίλερ με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι απίστευτο το πόσο πολύ μπορεί να σε συνεπάρει η ταινία. Απλά δείτε το!

Περίληψη και cast: εδώ

Ο ταξιτζής. (Taxi driver).
Καταπληκτική ταινία με τον Ρομπερτ Ντε Νιρο. Είναι μια ταινία που περιγράφει την μοναξιά, την κατάθλιψη και την ανάγκη του πρωταγωνιστή για αναγνώριση, Αξέχαστη φράση του Ντε Νιρο:
"Are you talking to me????" 
Δεν είναι τυχαίο που κάποιες ταινίες μένουν στην ιστορία. Αξίζει τον κόπο να ξεκινήσετε να βλέπετε παλιές κλασσικές αξίες. Δεν έφτασαν τυχαία στο να γνωρίσουν τέτοια καταξίωση. Εγώ άργησα να το ξεκινήσω και το μετάνιωσα.

Περίληψη και cast: εδώ

Ρέκβιεμ για ένα όνειρο. (Requiem for a dream)
Η ταινία μιλάει για διάφορες μορφές εξάρτησης που οδηγούν τους πρωταγωνιστές σε ακραίες καταστάσεις και σιγά σιγά αυτοκαταστρέφονται και χάνουν την επαφή τους με την πραγματικότητα. Η ταινία έχει ανατριχιαστικό τέλος. Θεωρώ ότι όποιος και να την είδε τον έχει στιγματίσει. Τζάρεντ Λέτο φοβερός. Φάνηκε από τότε ότι θα εξελιχθεί σε ηθοποιάρα. Άλλο ένα έργο που η μουσική του έχει μείνει στην ιστορία.

Περίληψη και cast: εδώ

music:


Είναι ταινίες must see με πολλά αστεράκια!! 

Πες μου κάτω στα σχόλια αν έχεις δει κάποια από αυτές και πώς σου φάνηκε και πρότεινε μου δικές σου αγαπημένες γιατί είμαι ταινιοφάγος!!!

Σε φιλώ..Μ




You Might Also Like

24 σχόλια

  1. Αχ Μαρία μου έδωσες τροφή. Μου άρεσαν οι προτάσεις σου και σίγουρα θα τις τσεκάρω. σήμερα θα κάτσω να δω το tomorrowland για να δούμε για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλη δες τα. Ενα κ ενα ολα!!! Ενημερωσε με για την ταινια σ αΝ ηταν καλη να την τσεκαρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "Απλώς δε σε γουστάρει"... είναι μια χαριτωμένη ταινία με αρκετό γέλιο.... Τον "ταξιτζή" είχα ξεκινήσει να το δω αλλά βαρέθηκα και δε το είδα όλο για να είμαι ειλικρινής... Τώρα τελευταία βλέπω βιογραφικές και αυτή που μου έκανε εντύπωση ήταν το "Τσάρλι Τσάπλιν".... Αναλυτική ταινία... ξεκινάει από όταν ήταν μικρός μέχρι που γέρασε.... Είμαι καινούρια blogger και θα χαιρόμουν αν περνούσες από το blog μου: http://www.stroumfitasmurf.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστω για το σχόλιο σου! Καλη αρχή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Requiem for a dream θέλω να το δω μόνο από το soundtrack που έχει! Πολύ ωραίο post, δεν έχω δει καμία από αυτές, αλλά ήδη μπήκαν στην watchlist μου ^.^

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω καταλαβει οτι εισαι φαν των ταινιων!!! Πρεπει να τις δεις!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχω να προτείνω και την κωμωδία του 2015, Spy! είναι ολα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίες προτάσεις, για εμάς που λατρεύουμε τις ταινίες και το cinema,
    Το "Requiem for a dream" δεν το έχω δει και μπαίνει στην λίστα μου!
    Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπημένη συνήθεια οι ταινίες! Θα ψάξω το The hunt καθώς μού κίνησε το ενδιαφέρον όσα έγραψες. Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα κοριτσια μου! Ευχαριστω για τα σχολια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα! Το Requiem for a dream είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες και δυνατές ταινίες για αφύπνιση..
    Καλή συνέχεια να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Naiiii ειναι καταπληκτικη! Χαιρομαι που αρεσε κ σε σενα! :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Requiem for a dream το έχω δει (παραδόξως, μιας και δε βλέπω πολλές ταινίες). Εξαιρετική θα έλεγα και το τέλος... βαρύ, από την άποψη ότι σε συγκλονίζει όσο δεν πάει..
    Καλώς σε βρήκα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωωω movie maniac και εγω, πολυ ωραιες ταινιες οντως, το κυνηγι το σημειωσα για να το δω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νastenka μου καλως ηρθες!!! Κατερινα δες τοοο!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ταινίες!!
    Λατρεύω να διαβάζω τέτοιου είδους αναρτήσεις!
    Το "Requiem for a dream" είναι,όντως,συγκλονιστικό στο τέλος.
    Θα δω σίγουρα το "The Hunt" που προτείνεις :)

    Φιλιά,Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το Ρεκβιεμ δεν το εχω δει ακομη... και μου εχουν πει τα καλύτερα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. By the way ειδα το Far from the Madding Crowd
    με την Κάρι Μίλιγκαν και ειναι μια χαρά ταινια για το weekend!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow