5 tips για να είσαι πιο ευδιάθετη και ήρεμη μέσα στο σπίτι σου.

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2017

Γεια σου nonboring-girl,

Σήμερα θα σου μιλήσω για κάτι που με απασχολεί αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό και έχει να κάνει με τα θέματα "σπίτι" και "ηρεμία", σε συνδυασμό. Με τον "Χ" ζούμε μαζί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οπότε είμαι πλέον και νοικοκυρά και εργαζόμενη. Το σπίτι μας, αν και προσωρινό, είναι μικρό και χωρίς να είναι λειτουργικό ώστε να μας διευκολύνει τη ζωή. Όπως και να χει όμως η κατάσταση, την αποδεχόμαστε στην παρούσα φάση και προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτό που ξεχωρίζει το σπίτι ΣΟΥ από ένα άλλο σπίτι είναι οτι όταν μπαίνεις μέσα πρέπει να νιώθεις όμορφα, να μπορείς να χαλαρώνεις, να ηρεμείς, να ξεκουράζεσαι και να αφήνεις όλα τα υπόλοιπα που σε απασχολούν και σε αγχώνουν ΈΞΩ από αυτό. Θα σου πω 5 tips που θεωρώ πως θα σε κάνουν πιο χαρούμενη μέσα στο σπίτι σου.

πηγή φωτογραφίας




#1 Βρες ένα χώρο που να μπορείς να βάζεις πράγματα τα οποία δεν ξέρεις πού θέλεις να τα βάλεις ή δεν έχεις χρόνο για να τα βάλεις εκεί που θέλεις και παράλληλα δεν θες και να τα έχεις μέσα στα πόδια σου. Έναν αποθηκευτικό χώρο δηλαδή, που να μπορείς να τοποθετείς προσωρινά κάποια πράγματα. Θα μπορούσαν να είναι κάποια κουτιά μέσα στην ντουλάπα, ένας καναπές που έχει από κάτω μπαούλο ή ένα μεγάλο ντουλάπι. Όταν θα έχεις χρόνο και όρεξη θα πρέπει να τα οργανώνεις καλύτερα εννοείται και να μην αφήσεις να περνούν οι μήνες και αυτά να μένουν εκεί ανενόχλητα.


#2 Μην πετάς τα ρούχα σου από εδώ και από εκεί. Ειδικά αν έχεις μικρό σπίτι, θα ξέρεις πολύ καλά πως αν αφήσεις ένα μπουφάν στην καρέκλα, δυο κάλτσες στο μπάνιο, τα ρούχα της δουλειά στον καναπέ, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση ώστε το σπίτι να γίνει αχούρι ακόμα και αν έκανες δουλειές εχθές. Βρες εύχρηστο τρόπο να αποθηκεύεις τα ρούχα που χρησιμοποιείς συχνά ώστε να μην βαριέσαι να το κάνεις. Μη δυσκολεύεις τη ζωή σου!



#3 Βάλε στόχο να πλένεις πιάτα συχνά. Δεν ξέρω αν ανήκεις στην κατηγόρια που ανήκω εγώ, που μετά το φαΐ βαριέμαι απίστευτα να τα πλύνω. Οριοθέτησε τον αριθμό των άπλυτων πιάτων. Για παράδειγμα όταν μαζεύονται 5-6 πιάτα, 4-5 ποτήρια και 1 κατσαρόλα ξεκίνα πλύσιμο. Μην περιμένεις να γεμίσουν το νιπτήρα. Ένας καθαρός πάγκος κουζίνας σε ηρεμεί απίστευτα, δε συμφωνείς;
Αν είσαι στην κατηγορία που δεν αφήνεις πιάτα άπλυτα, απλά μπράβο!


#4 Μην κρατάς πράγματα μέσα στο σπίτι που δεν αγαπάς ή που δεν χρησιμοποιείς. Μπορεί να έχεις μια παλιά εγκυκλοπαίδεια που ξέρεις πως δε θα την ξανά ξεφυλλίσεις ποτέ, μπιμπελό από βαφτίσεις ή γάμους που δεν σου αρέσουν, διάφορα διακοσμητικά που πλέον έχεις βαρεθεί, παλιά cd που δεν ακούς πια, κουζινικά που απλά πιάνουν χώρο... Ή θα τα πετάξεις ή θα τα αποθηκεύσεις κάπου κρυφά (πχ πατάρι) για να μην τα έχεις πια μπροστά σου. Όσο περισσότερο βλέπεις και χρησιμοποιείς τα πράγματα που σου αρέσουν και αγαπάς τόσο πιο χαρούμενη θα είσαι. Δεν χρειάζεται να έχεις ένα σπίτι γεμάτο με πράγματα που πιάνουν μόνο χώρο και χρειάζονται και ξεσκόνισμα συν τοις άλλοις. Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμά και θα με θυμηθείς. Η minimal διακόσμηση είναι πάντα στη μόδα.



#5 Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση σου με τις μυρωδιές. Για μένα η όσφρηση είναι η πιο δυνατή αίσθηση που μου προκαλεί συναισθήματα και αναμνήσεις. Βρες τρόπους να μυρίζει όμορφα το σπίτι σου. Εγώ λατρεύω τα αρωματικά κεριά. Αγόρασε κάποια με τη μυρωδιά που σου αρέσει, σβήσε τα φώτα και άραξε στον καναπέ σου.



Το σπίτι σου πρέπει να είναι πάντα το αγαπημένο σου μέρος....



Καλό Σαββατοκύριακο!

Σε φιλώ..Μ

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Πολυ ωραιο το ποστ σου.Πραγματι κι εγω αμα δω ανακατεμενο το σπιτι μου με πειανουν λιγα νευρακια εως πολλα.Ισχυει αυτο με την κουζινα πραγματι αμα πληνω τα πιατα ηρεμω μετα:)Πολυ καλη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικα τα πιατα ειναι μπελας!!!!! Σε ευχαριστω πολυ! Φιλακια

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές! Πόσο δίκιο έχεις! Ένας τακτοποιημένος χώρος σε ηρεμεί και σου δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για να χαλαρώσεις! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ όμορφο και χρήσιμο άρθρο!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow