Πώς να αποφύγεις την μελαγχολία της Κυριακής.

Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2016

Καλημέραααα!!

Σήμερα είναι Κυριακή και όπως κάθε Κυριακή υπάρχει μια μελαγχολία στην ατμόσφαιρα. Ειδικά όταν φεύγει το ηλιόλουστο καλοκαίρι. Θα σου μιλήσω, λοιπόν, από προσωπική πείρα. Επειδή από μικρή η Κυριακή ήταν μία μελαγχολική μέρα για μένα, τώρα που "μεγάλωσα" ψάχνω να βρω τρόπους να την εντάξω στις χαρούμενες μέρες. Μην ξεχνάμε ότι είναι και μέρα αργίας. Ούτε σχολείο. Ούτε δουλειά (για τους περισσότερους). Αρά γιατί να μας ρίχνει τόσο;;;;



Ξέρω, είναι η μετάβαση στην νέα εβδομάδα, στη ρουτίνα, στην κούραση. Γι αυτό μας ρίχνει. Σκέψου όμως ότι στην καλύτερη περίπτωση έχουμε δυο μέρες (Σάββατο-Κυριακή) να ξεκουραστούμε και να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας και στη χειρότερη μόνο μία!! Την Κυριακή!!! Αξίζει να την περνάμε λυπημένοι;;;

Με τίποτα!


Θα σου πω μερικά πραγματάκια για να φτιάξεις μία σούπερ Κυριακή!!!


1) Μη γυρίσεις  Κυριακή ξημερώματα από την έξοδο του Σαββάτου!!


Δεν ξέρω αν είσαι party animal και αν το Σάββατο σε εμπνέει για έξοδο (εμένα συνήθως όχι), αλλά αν βγεις και πιεις και γυρίσεις το πρωί, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κυριακή σου θα είναι να σέρνεσαι στον καναπέ και να βαριέσαι να κουνηθείς. Βγες Παρασκευή βράδυ για κραιπάλη ή βγες Σάββατο για χαλαρό ποτό ή φαγητό και γύρνα τέτοια ώρα ώστε να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο.




2) Κάνε όλες σου τις δουλειές μέσα στην εβδομάδα ή το Σάββατο.



Μην αφήνεις εκκρεμότητες όπως σίδερο, δουλειές σπιτιού, διάβασμα για την Κυριακή! Είναι ημέρα χαράς και ανάπαυσης.



3) Όταν ξυπνήσεις φτιάξε το αγαπημένο σου πρωινό.


Όλη την εβδομάδα μπορεί να μην έχεις χρόνο να φτιάξεις ένα πρωινό από αυτά που βλέπεις στις ταινίες και τα ζηλεύεις. Η Κυριακή είναι η μέρα σου!!! Φτιάξε ομελέτα με λουκάνικα ή ζεστά κρουασάν με μερέντα ή μια χειροποίητη τυρόπιτα ή κέικ με μαρμελάδα ή ΄απλά πάνε στο φούρνο της γειτονιάς σου και πάρε ότι πρωινό σου αρέσει και θα σου φτιάξει τη διάθεση! Αν στο σπίτι μένουν κι άλλοι φτιάξε για όλους!!!!!




4) Κλείσε την τηλεόραση και άρπαξε ένα βιβλίο.


Δε φτάνει το γεγονός ότι η τηλεόραση είναι καταθλιπτική επειδή ότι συμβαίνει γύρω μας είναι καταθλιπτικό, έχουμε και τις αηδίες της Κυριακής όπως κάτι πρωινάδικα της κακιάς ώρα και κάτι κουτσομπολίστικες εκπομπές που δε δείχνουν έλεος!!!! Μην ανοίξεις καθόλου το χαζοκούτι. Διάβασε ένα ωραίο βιβλίο για να χαλαρώσεις ή να εμπνευστείς!



5) Αν είσαι φαν των ξένων σειρών είναι η μέρα που μπορείς σίγουρα να δεις τα επεισοδιάκια σου!!


Έλα τώρα που δε θες....




6) Πάνε μία βόλτα στη θάλασσα (λίμνη, ποτάμι, καταρράχτη ότι βρεις κοντά σου)!


Δεν ξέρω για σένα αλλά εμένα το νερό με κάνει να αισθάνομαι άνετα και χαλαρά. Με γαληνεύει. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι το ζώδιο μου είναι σκορπιός. Αλλά τρελαίνομαι για βόλτες στην παραλία. Δε με νοιάζει αν θα πάω σε καφετέρια στην παραλία, αν θα πάρω καφέ στο χέρι και θα περπατάω, αν θα πάω σε ταβερνάκι ή οτιδήποτε άλλο. Ιδέες υπάρχουν για όλα τα budgets...!!Διάθεση να έχεις και τράβα παραλία!



7) Οργάνωσε μια Κυριακάτικη εκδρομή.


Αυτό που με εκνευρίζει πάρα πολύ είναι όταν ακούω το "που να τρέχουμε τώρα Κυριακάτικα, θα φάμε και ένα σκασμό λεφτά". Λοιπόν, ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Άμα έχεις όρεξη να κάνεις κάτι το κάνεις. Αν όχι, βρίσκεις δικαιολογίες. Φυσικά αν τα γούστα σου είναι ακριβά και για να περάσεις καλά πρέπει να πας σε εστιατόριο και να φας αστακό ενώ δεν έχεις λεφτά, λογικό είναι πως δε μπορείς να βγεις από το σπίτι Κυριακάτικα.

Λύσεις υπάρχουν για όλους. Οργανώσου!!!!
Κανόνισε με 3-4 φίλους ή ακόμα ένα ζευγάρι και εσάς τους 2 και βρείτε ένα προορισμό κοντά στην πόλη σου. Κάπου που να έχει δέντρα, φύση, βουνό. Να αλλάξεις περιβάλλον. Η βενζίνη πάει δια 4. Δεν είναι μεγάλο έξοδο. Μπορείτε να κάνετε πικ νικ με πράγματα από το σπίτι αν δε θέλετε ταβέρνα ή να πάρετε ένα σάντουιτς από το δρόμο. Δεν έγινε και τίποτα. Η ουσία της εκδρομής είναι να περάσετε μια όμορφη Κυριακή και όχι να ξοδέψετε λεφτά!!! Αν δεν μπορείς να πληρώσεις ούτε τη βενζίνη ή δεν έχεις αμάξι πάρε το φαγητό σου και τα παιδιά σου ή τους φίλους σου και βρείτε ενα ωραίο πάρκο με γρασίδι ή κάποιο δασάκι και αράξτε! 


8) Οργάνωσε ένα coffee/tea party στο σπίτι σου για το απόγευμα.

Κάλεσε τις φίλες σου και πρότεινε στην κάθε μία να φτιάξει κάτι μικρό (αλμυρό ή γλυκό) για να τσιμπήσετε. Έτσι τα έξοδα πάλι μοιράζονται και όλες θα νιώσουν ότι προσφέρουν και είναι δημιουργικές. Θα μιλήσετε, θα πείτε τα νέα σας, θα γελάσετε, θα δείτε και καμιά ταινία αργότερα και η Κυριακή θα γίνει πανέμορφη, παρέα με φίλους!!!


Υπάρχουν κι άλλα πολλά που μπορώ να σκεφτώ, αλλά μπορείς κι εσύ να τα σκεφτείς!!! Αρκεί να έχεις όρεξη για ζωή!!! Είναι το φάρμακο απέναντι στη θλίψη!!!!




Δεν ξέρω αν σου άρεσε και αν βρήκες χρήσιμο αυτό το post! Ελπίζω πως ναι! Μην ξεχνάς να με ακολουθείς σταsocial media για να βλέπεις τί ανεβάζω κάθε μέρα!!



Σε φιλώ πολύ...Μ 

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!


You Might Also Like

16 σχόλια

  1. Η Κυριακάτικη εκδρομή είναι το καλύτερο σενάριο για εμένα 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμοι post! πολύ σωστά τα όσα προτείνεις! Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο τέλειο τέλειο! Φοβερές ιδέες! Μου έφτιαξες την διάθεση:)
    Κάτι παρόμοιο με την ιδέα του πρωινού έφαγα σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω, η Κυριακή ήταν πάντα για μένα από τις χειρότερες μέρες! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μου αρεσουν οι Κυριακες. Θεωρω οτι ειναι οι χειροτερες μέρες να βγεις βολτα γιατί παντού έχει πάρα πολύ κοσμο και κάνεις 20 ώρες να βρεις μια θεση σε μία καφετέρια, όπου εντέλει θα καθεστε ο ενας πάνω στον αλλον :p #dislike
    Οι Κυριακές ειναι ωραίες για χαλάρωση, διάβασμα και ταινία :)
    Ωραιο ποστ :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι οι καφετεριες δεν ειναι η καλυτερη επιλογη! Παντα προτιμω καφε στο χερι κ περπατημα!!! Φιλιααα

      Διαγραφή
  6. Τα έχω πει και στο blog μου, για όλες τις ημέρες έχω πει. Μέχρι και πριν 2-3 χρόνια μισούσα τις Κυριακές. Πολύ μοναξιά και θλίψη αλλά τώρα πια με τους δικούς μου τρόπους τις αγαπώ. Αν και η Δευτέρα παραμένει η αγαπημένη μου μέρα!
    Το Νο.6 το κάνω σίγουρα. Για την ακρίβεια, ειδικά οι Κυριακές είναι για τον εαυτό μου, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι κι ύστερα με την παρέα μου. Αλλά σίγουρα θα περάσω μερικε΄ς ώρες μόνη μου πηγαίνονατς βόλτα στη θάλασα, ή σε αγαπημένο μου στέκι για αν πιω το καφεδάκι μου και να γράψω στο laptop μου.
    Τα φιλιά μου κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λιγο καθυστερημενο το σχολιο αλλα μολις τωρα ανακαλυψα τη σελιδα σου.μου αρεσαν πολυ αυτα που προτεινεις.εγω θα σου προτεινα η θα σας προτεινα και κατι αλλο.δοκιμαστε μια φορα να πατε και στην εκκλησια.και μετα καντε οτι σας αρεσει.να δειτε ποσο καλα ποσο αναλαφρα θα περασετε την ημερα σας.μπορει να ακουγεται καπως ομως δοκιμαστε.τι εχετε να χασετε.;πολλα φιλια και να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ αυτές οι μελαγχολικές Κυριακές και η σκέψη της Δευτέρας.. Πολύ ωραίες ιδέες! Εγώ συνήθως χουχουλιάζω στον καναπέ με καμιά σειρά και αν έχω κέφια πάω σινεμά ή σε καμιά θεατρική παράσταση.Προτείνω θέατρο και μετά φαγητό στη Στέγη που έχει after theatre μενού στο εστιατόριο της. Πήγα την προηγούμενη Κυριακή με μια φίλη μου αλλά και μόνος μπορεί να παει κανεις αν δεν βρίσκει παρέα.http://www.sgt.gr/gre/SPG1017/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow