How to get the job!

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2016

Γεια σου nonboring-girl!

Στο σημερινό post θα μιλήσουμε για το πώς μπορείς να βρεις δουλειά!! Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πολύ κόσμο και αυτό που θα κάνω είναι να σου πω κάποιες μικρές συμβουλές που με βοήθησαν και μένα ώστε να βρω δουλειά. Δεν είμαι ειδικός, θα σου μιλήσω μόνο από προσωπική πείρα.






Πρώτη φάση

1. Ενημερώνεις γνωστούς και φίλους οτι ψάχνεις για δουλειά. Είναι πλέον γνωστό οτι αυτός είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να βρεις δουλειά (δηλαδή μέσω γνωστού).

2. Ξεκινάς και αφιερώνεις 1 έως 2 ώρες τη μέρα στο να ψάχνεις αγγελίες εργασίες μέσω γνωστών site όπως kariera.gr , skywalker.gr , aggeliopolis.gr , κλπ. Άμα θέλεις να βρεις δουλειά δεν μπαίνεις στα site 3 φορές την εβδομάδα ή άμα το θυμηθείς για να δεις τί αγγελίες υπάρχουν. Μπαίνεις κάθε μέρα και βλέπεις τί νέο υπάρχει.

3. Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου ότι δε σπούδαζες τόσα χρόνια για να πας να κάνεις πχ τη γραμματέα κάποιου άλλου ή να σηκώνεις το δίσκο με τους καφέδες ή να συμμαζεύεις ρούχα αλλά να ξέρεις πως η δουλειά δεν είναι ντροπή αν είναι ηθική και νόμιμη. Κανένας δεν ξεκίνησε από εκεί που ήθελε. Άλλωστε να σκέφτεσαι ότι όσα πτυχία και να έχεις, αν το βιογραφικό σου λέει προϋπηρεσία "μηδέν" είναι αρκετά ελλιπές. Αυτό σημαίνει πως ξεκινάς με μια δουλειά που μπορεί να μην είχες ως στόχο ώστε να δείξεις και στον μελλοντικό-ιδανικό εργοδότη ότι είσαι εργατικός. Όχι ότι σπουδάζεις χρόνια και τρως τα λεφτά των γονιών σου.

4. Ο μέσος όρος βιογραφικών που πρέπει να στέλνεις τη μέρα είναι το λιγότερο 5-6. Αν στέλνεις κάθε μέρα σε μία μόνο δουλειά το βιογραφικό σου, οι πιθανότητες να σε πάρουν τηλ είναι πολύ λίγες.

5. Μπορεί μία δουλειά να μη σου αρέσει πολύ αλλά ποτέ δεν ξέρεις από μια αγγελία και μόνο τί ακριβώς είναι, πώς είναι το εργασιακό περιβάλλον κλπ. Ισχύει και το αντίστροφο. Κάτι που νομίζεις πως είναι καλό, είναι τελικά χάλια. 

6. Πήγαινε σε όσες περισσότερες συνεντεύξεις μπορείς, ακόμα και αν δε σε ενδιαφέρει και πολύ η δουλειά. Πρέπει να εξασκηθείς στη συνέντευξη που είναι κάτι αγχωτικό ώστε να είσαι έτοιμη και cool για την ιδανική δουλειά!


Δεύτερη φάση- Συνέντευξη

1. Πήγαινε καθαρή και περιποιημένη χωρίς πολλά πολλά. Βασικά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και στο style σου γιατί δεν είναι ωραίο να παρουσιάσεις μία άλλη εικόνα από αυτό που είσαι. Φυσικά όμως στην πρώτη επαφή με το αφεντικό σου είναι καλό να δείξεις οτι προσπάθησες έστω και λίγο να τον εντυπωσιάσεις. Μην πας σαν λέτσος.

2. Ενημερώσου από το google για πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να σου κάνει και κάνε μια εξάσκηση στο σπίτι. Για παράδειγμα μη μιλήσεις ποτέ για λεφτά αν δε σου πει αυτός, μην "θάψεις" ποτέ προηγούμενο αφεντικό σου, κ.α

3. Ενημερώσου για την εταιρία- επιχείρηση που προσφέρει τη δουλειά. Είναι μεγάλο λάθος να δείξεις ότι δεν έχεις ιδέα για το που πας να ζητήσεις δουλειά.

4. Να έχεις μια σωστή στάση σώματος που εμπνέει σιγουριά. Γενικά πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση και αυτό να φανεί, χωρίς υπερβολές φυσικά. Πρέπει να καταλάβει ότι είναι τυχερός που σε βρήκε και οτι πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου. Αν δεν πιστέυεις εσύ σε σένα γιατί να πιστέψει αυτός;;;

5. Δείξε ότι θες τη δουλειά. Κάνε τον να καταλάβει ότι έχεις πάει σε αυτή τη συνέντευξη γιατί πραγματικά θέλεις αυτή τη δουλειά. Όχι γιατί έστειλες 100 βιογραφικά και έτυχε να σε καλέσουν απο εκεί.

6. Πίστεψε με όλη σου τη δύναμη ότι αυτή η θέση είναι ΔΙΚΉ ΣΟΥ. Μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα με τη δύναμη της θέλησής σου αλλά δε το έχεις καταλάβει ακόμα! Πίστεψέ το και θα συμβεί!!!


Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα....

Σε φιλώ..Μ

You Might Also Like

12 σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα ανάρτηση και ειδικά για την εποχή μας και την χώρα μας!

    Καλή εβδομάδα ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήσιμες οι συμβουλές σου πολύ ωραίο post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ενδιαφερον post και με ευστοχες παρατηρησεις!xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνω απολυτα για την πρώτη φάση και εγώ έκανα ακριβώς τα ιδια πραγματα μέχρι να βρω δουλειά. Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίες οι συμβουλές σου! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow