DIY: Φτίαξε το δικό σου ημερολόγιο!

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2016

Καλημέρααααα!!

Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας πως το post της Τετάρτης δεν ανέβηκε ποτέ γιατί δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο. Ο λόγος είναι ότι μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα επιτέλους δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό. Επειδή έχω αγαπήσει το blogging δε θέλω να σταματήσω το hobby αυτό, αλλά για να τα προλαβαίνω όλα αποφάσισα να ανεβαίνει post κάθε Κυριακή! 

Σήμερα θα σου δείξω πώς έφτιαξα το ημερολόγιο μου. Φυσικά και είναι πολύ απλό να αγοράσεις ένα ημερολόγιο από κάποιο βιβλιοπωλείο το οποίο θα τα έχει όλα μέσα. Εγώ κάθε χρόνο αγοράζω. Όμως για τους λάτρεις του DIY νομίζω είναι μια πολύ όμορφη ιδέα. Να συμπληρώσω ότι την ιδέα την "έκλεψα" από έναν πλανόδιο μικροπωλητή ο οποίος πουλούσε τέτοιου είδους ημερολόγια στο δρόμο. Πάμε να δούμε πώς το έφτιαξα. . .


  • Παίρνουμε ένα παλιό τετράδιο σε σχετικά μικρό μέγεθος και βγάζουμε το εξώφυλλο του. Εγώ επέλεξα ένα τα φύλλα από δύο μικρά τετράδια. Ένα με γραμμές και ένα χωρίς. 

  • Παίρνουμε ένα κορδόνι λάστιχο και κόβουμε όσο χρειαστούμε για να καλύπτει όλο το τετραδιάκι μας.


  • Για το εξώφυλλο χρησιμοποιούμε ένα πολύ χοντρό χαρτόνι και το κόβουμε στο μέγεθος των φύλλων και λίγο πιο μεγάλο. Άμα δε βρούμε πολύ χοντρό χαρτόνι, κόβουμε 2-3 χαρτόνια στο μέγεθος που θέλουμε και τα κολλάμε μεταξύ τους.


  • Εκτυπώνουμε μια αγαπημένη μας εικόνα και την κολλάμε με κόλλα πάνω στο χαρτόνι. Στο εσωτερικό του χαρτονιού κολλάμε και κάτι άλλο που μας αρέσει για να μην φαίνεται το γκρι χαρτόνι. (όπως αυτό το καφέ φόντο που κόλλησα εγώ)

  • Με το κορδόνι τα δένουμε όλα μαζί. Ένα απλό δέσιμο αλλά σφιχτό, τίποτα παραπάνω. Επειδή μου περίσσεψε κορδόνι ένωσα τις δύο άκρες στο μήκος της περιμέτρου του κλειστού τετραδίου και το κόλλησα στην έξω πλευρά ώστε άμα θέλω να "κλειδώνω¨το τετράδιο.

  • Αφού το ετοιμάσουμε ξεκινάμε να το διακοσμούμε με όποιο τρόπο μας βολεύει. Εγώ επέλεξα να χωρίσω σε μία εβδομάδα για κάθε διπλή σελίδα. Το χώρισμα έγινε με τα χρωματιστά αυτοκόλλητα της εικόνας (τα έχω πάρει από τα tiger) και από πάνω έγραψα τις ημερομηνίες.

  • Στο μέσα μέρος του εξωφύλλου κόλλησα κάποια posters τα οποία θεωρώ ότι θα μου φανούν χρήσιμα. 





Δεν ξέρω αν σου άρεσε και αν βρήκες χρήσιμο αυτό το post! Ελπίζω πως ναι! Μην ξεχνάς να με ακολουθείς στα social media για να βλέπεις τί ανεβάζω κάθε μέρα!!



Σε φιλώ πολύ...Μ 

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

You Might Also Like

16 σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμο post! Καλή αρχή στη δουλειά σου με πολλές επιτυχίες! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορίτσι μου, τέλεια ανάρτηση και ό,τι χρειαζόμουν! Αποφάσισα πριν λίγε ςημέρες το Ημερολόγιο για το 2017 να το φτιάξω πρώτη φορά μόνη μου! Κάθε χρόνο αγοράζω γιατί γράφω τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας κ.α. αλλά για του χρόνου λέωω να είναι κάτι από ατ χεράκια μου. Μάλιστα έλεγα να το ξεκινήσω λίγο-λίγο να το φτιάχνω από τα μέσα της εβδομάδος.
    Τέλεια η ανάρτηση σου και βοηθητική!
    Καλή αρχή στην νέα σου δουλειά και όλα καλά να κυλούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ γλυκο μ μαρακι. Καλη επιτυχια με το ημερολογιο!!!

      Διαγραφή
  3. καλημεραα και καλη εβδομαδα κοριτσι μου!!! τωρα καταφερα να το διαβασω... πολυ ωραιο... εχω τρελαα με ατζεντες-ημερολογια- τετραδια.... και εσυ που εδωσες και αλλες ιδεες!!! πολλα φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο έγινε και πρακτικό! Νομίζω θα το υιοθετήσω σαν ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσα δημιουργία! Καλή αρχή με την νέα σου δουλειά! Ελπίζω να μην σε χάσουμε από το blogging :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οτιδήποτε χειροποίητο είναι πάντα διαφορετικό και έχει άλλη αξία!!! Πολύ ωραία ανάρτηση!!! Καλή αρχή στην καινούρια σου δουλειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow