Θα μείνεις σπίτι;; Ιδέες για ψυχαγωγία!

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016

Γεια!!
 
Το σημερινό post δεν έχει να κάνει με beauty θέμα αλλά με παιχνίδι. Αν είσαι κι εσύ ο τύπος που ακούει σαββατιάτικη έξοδο και σκέφτεται αυτόματα βαβούρα, ηχορύπανση, κίνηση, στριμωξίδι και κούραση, τότε βρίσκεσαι στο σωστό post! Ποιος είπε ότι για να περάσεις καλά, να πιεις και να διασκεδάσεις πρέπει να βγεις έξω; Ποιος είπε ότι τα παιχνίδια είναι μόνο για παιδιά;
 
Κανείς!
 

 
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η διασκέδαση το βράδυ αλλάζει ανάλογα με την ηλικία. Στα 16 παρακαλάς να ρθει το Σάββατο μπας και ξεμυτίσεις λίγο από το σπίτι. Στα 19 δε σε βλέπει καθόλου το σπίτι. Κάθε βράδυ έξω για καμιά 5ετία βαριά βαριά. Στα 24-25 αρχίζεις να παίρνεις σβάρνα τις ταβέρνες και τα κουτούκια γιατί τα πόδια σου άρχισαν να μην σε κρατάνε άλλο και στα 27-28 αρχίζεις τα "ας κάτσουμε σπίτι να μαγειρέψουμε τίποτα και να δούμε καμιά ταινία".
 
Τί;;; Κάνω λάθος;; 
 
Έχω να σου προτείνω, λοιπόν, παιχνίδια που θα διασκεδάσουν εσένα και την παρέα σου, αν αποφασίσεις να κάτσεις σπίτι. Εννοείται πως αν συνοδευτούν με τσιμπολόγημα (γαριδάκια, τυροπιτακια, πίτσακια κ.α) και κάτι να σε ξεδιψάσει (αναψυκτικά, μπύρα, κρασί) γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική η φάση.
 
Πρώτο παιχνίδι στη λίστα μου; ΞΕΡΉ
Μπορείς να δεις εδώ πώς παίζεται. Χρειάζονται 2 ή 4 άτομα και μία τράπουλα. Το μαγικό του παιχνιδιού, αυτό που σε πορώνει, είναι ότι δεν είναι μόνο παιχνίδι τύχης, αλλά και μυαλού. Αν θυμάσαι τα φύλλα που περνάνε, αν έχεις στρατηγική, αν είσαι καλός στις μπλόφες θα είσαι ο νικητής!
 
Άμα μάθεις ΜΠΙΡΙΜΠΑ και σου αρέσει έχει λύσει το πρόβλημα της βαρεμάρας σου για πάντα! (Δες εδώ). Είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να παίζεις ώρες. Σε τρένα, σε πλοία, καφενεία και σπίτια. Από μικρό μέχρι συνταξιούχο θα σε συντροφεύει. Παίζεται με 2,3 ή 4 άτομα και 2 τράπουλες.
 
Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα παιχνίδια με τράπουλα αλλά εγώ σου είπα ενδεικτικά τα αγαπημένα μου και κατά τη γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα. Επειδή όμως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν παίζουν χαρτιά, πάμε να δούμε τι έχουμε από επιτραπέζια.
 
Πολύ αγαπημένο παιχνίδι είναι το TABOO. Εγώ έχω το taboo παντομίμα αλλά δεν είναι το αγαπημένο μου. Προτιμώ εκείνο που περιγράφεις με λόγια την λέξη. Είναι ένα παιχνίδι που μπορούν να παίξουν πολλά άτομα. Μπορείς να βρεις εδώ διάφορα.
 
 
 
Αν έχεις μεγάλη παρέα και έχετε όρεξη για πολύ γέλιο και πολλές διαφορετικές δοκιμασίες είστε για TOTAL MANIA.
Έχει μέσα παντομίμα, ερωτήσεις γνώσεων, τραγούδι, stand-up comedy, γλυπτική, ζωγραφική με κλειστά και ανοιχτά μάτια, παροιμίες, χαμός σου λέω. Παίζεται από 4 άτομα και πάνω. Είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό και όλη η παρέα περνάει καλά πιστεύω. Μπορείς να το δεις εδώ.
 
 
Ένα παιχνίδι που έχω στην κατοχή μου από μικρή και δεν ξέρω αν υπάρχει πια είναι η ΛΕΞΟΜΑΝΙΑ. Υπάρχουν μέσα κάποια ζάρια(πολλά) που σε κάθε πλευρά τους έχουν και ένα γράμμα. Εσύ τα πετάς όλα μαζί και με τα γράμματα που θα σου δώσει πρέπει να φτιάξεις ένα σταυρολεξάκι μέχρι να τελειώσει ο χρόνος στην κλεψύδρα. Είναι ωραίο παιχνιδάκι και το καλό είναι ότι μπορείς να το παίξεις και μόνος σου, χωρίς παρέα.
 
 
 
Για το τέλος άφησα ένα παιχνίδι το οποίο δε χρειάζεται να το αγοράσεις. Είναι εφαρμογή στο κινητό και ονομάζεται ΠΕΣ-ΒΡΕΣ. Παίζεται από 2 έως όσα άτομα είστε στην παρέα σας. Ουσιαστικά είναι παιχνίδι γνώσεων. Χωρίζεστε σε ομάδες και σας ρωτάει η αντίπαλη ομάδα μια ερώτηση που οι απαντήσεις τις είναι πάντα πολλές. Όσες πιο πολλές απαντήσεις βρείτε εσύ και η ομάδα σου τόσους πιο πολλούς πόντους κερδίζετε. Μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από οποιοδήποτε κινητό anroid. (εδώ
 
Πρέπει να αναφέρω και άλλα δύο πολύ αγαπημένα μου παιχνίδια τα οποία όμως δεν έχω πλέον στην κατοχή μου. Το ένα είναι το trivial pursuit και το άλλο είναι το scrabble.
 
Ελπίζω να σου άρεσε το post!! Εσύ πώς προτιμάς να περάσεις το Σαββατόβραδό σου; Περιμένω τις ιδέες σου στα σχόλια.
 
Σε φιλώ..Μ
 
 

You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Τρελαίνομαι για τέτοιες φάσεις! Αν έχεις διάθεση και καλή παρέα είναι καλύτερα από το να βγεις έξω. Γενικά αν βγω αποφεύγω τα Σαββατόβραδα ...
    Όσο για τα παιχνίδια που αναφέρεις Ξερή παίζω από τότε που γεννήθηκα :Ρ μπιρίμπα θα ήθελα πολύ να μάθω αλλά δεν βρίσκω καλό δάσκαλο...Taboo μου αρέσει και μένα πιο πολύ το κανονικό με τις περιγραφές...αλλά και με το Πες-Βρες είχα κολλήσει ένα διάστημα.
    Πολύ όμορφο post μπράβο!
    Πολλά φιλιά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά αυτό με τις ήλικίες και την έξοδο... πόσο δίκιο? Έχω αρκετά παιχνίδια αλλά επίσης έχω καιρό να παίξω... Με τον Μ. κατεβάσαμε στη smart tv μονόπολη και παίζαμε πάνω από δυο ώρες χωρίς να καταλάβουμε πως στα κομμάτια πέρασαν τόσο γρήγορα... :) πολύ ωραίο ποστ Μαρία. Μπράβο αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αα εσεις εχετε εξεληχθει ακόμα πιο πολύ!! xixi φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερές ιδέες! Λατρεύω τα επιτραπέζια!!! Θα πρόσθετα και το Cluedo γιατί μ'αρέσει το μυστήριο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό post, πρωτότυπο και πολύ χρήσιμο! Ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το taboo πολυ μου αρεσει, εχου ριξει πολυ γελιο παιζοντας!
    Εξαιρετικο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow