Love trip in Athens.. with photos.

Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Καλημέρα και καλή Κυριακή!

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη και όσο γίνεται καλύτερες συνθήκες ζωής! Ξέρω πολύ καλά ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο γι' αυτό φέτος όταν άλλαξε η χρονιά το μόνο που ζήτησα είναι να μη μου πάρει τίποτα πίσω. Δε θέλω τίποτα παραπάνω. Ας είμαστε ευγνώμων γι' αυτά που έχουμε , μια φορά, χωρίς να ζητάμε συνεχώς περισσότερα. 

Στο θέμα μας τώρα... 


Πήγα Αθήνα!!! Ω, ναι!






Ταξιδάκι επετείου, αφού με τον Χ κλείσαμε 5 χρόνια σχέσης. 5 χρόνια αγάπης (και υπομονής...χιχι)
Εγώ επέλεξα τον προορισμό (όπως πάντα) διότι ήθελα πραγματικά να δω αυτή την πόλη από τη ματιά του ενήλικα. Οι εντυπώσεις μου ήταν αρκετά θετικές. Μια πανέμορφη πόλη. Με ιστορία. Με ομορφιά. Με άπειρα μέρη να επισκεφτείς. Πολυπολιτισμική. Με άπειρα θέατρα. Με Ηλεκτρικό, με Τραμ, με Μετρό (συγκίνηση). 

Υπερτεράστια πόλη. 

Μέναμε δίπλα στο μετρό και είχαμε πολύ εύκολη πρόσβαση παντού. Πήγαμε Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα, Γκάζι, Πετράλωνα, Ομόνοια, Πλατεία Αμερικής, Ακρόπολη, Πειραιά, αυτά σε γενικές γραμμές. Ένας ταξιτζής μου είπε πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε το μισό Περιστέρι!! what??? Μια τρύπα είμαστε εδώ.




Περάσαμε πολύ καλά, φάγαμε τέλεια, επισκεφθήκαμε το μουσείο της Ακρόπολης, πήγαμε θέατρο, ήπιαμε τα ουζάκια μας, περπατήσαμε πολύ, ήταν 3 γεμάτες μέρες.









Το μόνα δύο πράγματα που μου έκαναν αρνητική εντύπωση είναι οι οδηγοί και ο φόβος. Μιλάμε οι τύποι οδηγούν σαν παλαβοί. Δυο φορές κόντεψαν να μας πατήσουν ενώ ο "Γρηγόρης" είχε δώσει σήμα να περάσουμε. Και σταματούσαμε πάνω στο δρόμο για να μην περάσουν από πάνω μας. Τι φάση;

Όταν λέω ο φόβος, εννοώ τον δικό μου. Δεν έχω πάει ποτέ κάπου που να φοβηθώ. Να με φοβίσουν οι άνθρωποι. Ούτε σε πόλεις του εξωτερικού. Πραγματικά υπήρξαν σίγουρα 2-3 φορές που φοβήθηκα και που ένιωσα ότι οι άνθρωποι που περπατούν δίπλα μου κάνουν πως δε με βλέπουν. Απαίσιο συναίσθημα. Δε ξέρω γιατί να ζουν έτσι οι άνθρωποι. Ίσως φταίει το γεγονός ότι είναι πάρα πολλοί και με την απάθεια νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια οι ίδιοι.. Δεν ξέρω.












Το μουσείο ήταν πολύ ωραίο. Τον Πειραιά τον ερωτεύτηκα ..απλά! Η παράσταση που παρακολουθήσαμε ήταν εξαιρετική και αξίζει με χίλια να τη δεις εάν σου δοθεί η ευκαιρία (οι 12 ένορκοι). Σίγουρα είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείς είτε είσαι από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε μαγέψει.




Θα φροντίσω να ξαναπάω στο μέλλον!!
Εύχομαι μια όμορφη Κυριακή και καλη εβδομάδα!!

Σε φιλώ...Μ

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και ότι καλύτερο! Ένα από τα καλύτερα άρθρα σου συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπες! Να είσαι πάντα καλά γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μας ξανάρθεις κορίτσι μου! Η Αθήνα είναι μια πανέμορφη πόλη, αρκεί να ανακαλύψεις τις ομορφιές της που είναι αμέτρητες. Επισκεφτήκατε τα πιο όμορφα μέρη και φαίνονται και από τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξες! Όσο για τους οδηγούς και τους δρόμους, έχεις απόλλυτο δίκιο! Εγώ πόσες φορές έχω βάλει φωνές γιατί πραγματικά είναι αναίσθητοι οι περισσότεροι.
    Καλά ταξιδάκια μέσα στην χρονιά!
    Τα φιλιά μου! 😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά λες να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε αλλά εγώ θα σου ευχηθώ να μπορέσεις να κάνεις και άλλα ταξίδια γιατί ξέρω πόσο σου αρέσουν. Έχω πάει πολλές φορές Αθήνα αλλά δυστυχώς δε μπορώ να την αγαπήσω αυτή την πόλη. Αναγνωρίζω ότι έχει πολλά όμορφα πράγματα και πλεονεκτήματα όπως οι θεατρικές παραστάσεις και τα δρώμενα που γίνονται αλλά ο φόβος που μου προκαλεί είναι ανεξήγητος. Πολλά πολλά φιλιά :) Με ταξίδεψες σήμερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow