Ξεκαθάρισμα καλλυντικών, οργάνωση boudoir, καθαρισμός πινέλων,

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

Γεια σου nonboring-girl,

Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη. Καλό μήνα! Ελπίζω να πέρασες πολύ καλά το Πάσχα και να ξεκουράστηκες. Αν ταξίδεψες κι' όλας, ακόμα καλύτερα! 
Το σημερινό post περιλαμβάνει την οργάνωση του boudoir μου, μιας και είχα αρχίσει να μην μπορώ να βρω κανένα από τα καλλυντικά μου εύκολα γιατί ήταν υπερβολικά ακατάστατα, όπως επίσης και τον τρόπο που καθαρίζω τα πινέλα μου. Μαζί με αυτά, ένα ξεκαθάρισμα καλλυντικών ήταν απαραίτητο γιατί άρχισαν να μαζεύονται αρκετά και δεν θέλω να έχω πολύ μεγάλη συλλογή. Πάμε να ξεκινήσουμε!!


Καταρχήν, το boudoir μου είχε γίνει κάπως έτσι:


Όπως βλέπεις είναι όλα μαζί και δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος οργάνωσης. Ειδικά μέσα σε εκείνο το κουτί αριστερά μπορείς να βρεις από foundation και αποσμητικό μέχρι hands-free.

Πάμε να δούμε τώρα ποιά καλλυντικά ξεφορτώθηκα:


Κάποια ήταν μισοτελειωμένα και πετάχτηκαν. Υπήρχαν όμως και κάποια άλλα που τα χάρισα, γιατί πολύ απλά δεν μου άρεσαν ή με είχαν κουράσει και είναι κρίμα να αφήνουμε να λήξουν προϊόντα χωρίς να αξιοποιηθούν από κάποιον. Οπότε η καλύτερη λύση είναι να τα δώσεις σε κάποιον άλλο που θα τα εκτιμήσει περισσότερο.

Στη συνέχεια καθάρισα όλα μου τα πινέλα. Ο καλύτερος τρόπος για μένα, ο πιο αποτελεσματικός και πιο εύκολος είναι το σαπούνι. Με λίγο χλιαρό νερό και τρίβοντας πάνω στη μπάρα σαπουνιού το πινέλο σου, θα καθαρίσει στο λεπτό. Τα απλώνω σε μια πετσέτα και τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο με φορά προς τα κάτω.




Η επόμενη μου κίνηση ήταν να καθαρίσω με οινόπνευμα όλες τις συσκευασίες από τα καλλυντικά μου και να ξύσω όλα μου τα μολύβια. Αφού το έκανα αυτό, τα τοποθέτησα στο ποτηράκι μου (μπορείς να δεις εδώ πώς το έφτιαξα) με τέτοια φορά ώστε να βλέπω εύκολα το χρώμα του καθενός. Εκεί έβαλα και τη μάσκαρα μου.



Μετά τακτοποίησα τα προϊόντα περιποίησης και έδιωξα όσα δε χρησιμοποιώ αυτόν τον καιρό.


Άλλαξα θέση στα κραγιονάκια μου για να μπορώ να τα βρίσκω εύκολα,



Και αυτή είναι η τελική εικόνα. Πιο καθαρό και πιο περιποιημένο.




Γενικά έχω καταλάβει ότι είναι πολύ ανακουφιστικό να κάνεις ξεκαθάρισμα στο σπίτι σου. Είτε αυτό έχει σχέση με το boudoir σου, είτε με το ψυγείο σου, είτε με τη βιβλιοθήκη σου, κλπ. Μόνο ότι χρησιμοποιούμε πρέπει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Αλλιώς κουραζόμαστε πιστεύω.

Εσύ έκανες κάποιο ξεκαθάρισμα των τελευταίο καιρό;


Σε φιλώ..Μ


Αν σου αρέσουν τα post και το mynonboringworld μπορείς να γίνει μέλος στο blog μου εδώ και να κάνεις like στη σελίδα μου στο facebook. Θα με χαροποιήσει πολύ!




You Might Also Like

20 σχόλια

  1. Τέλειο ποστ! Λατρεύω ξεκαθαρίσματα και καθαρίσματα! Το έκανα κι εγώ πρόσφατα στη συλλογή μου και νιώθω πολύ καλύτερα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι τελεια αισθηση!!!!! σε ευχαριστω κοριτσι μου! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία! Η τακτοποίηση και η οργάνωση του χώρου είναι πρακτική και χρήσιμη για την καθημερινότητα σου!Να περνάς υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανεστη! Χρόνια πολλά!!!! Ναι ισχυει. Είναι σημαντικο καιβγια την ηρεμία μας. Φιλια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Πάρα πολύ όμορφο έγινε το boudoir σου και πολύ έξυπνος τρόπος ο καθαρισμός των πινέλων. Θα το επιχειρήσω κι εγώ :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αγγελική μου! Πρέπει να δοκιμάσει τον τρόπο αυτό.θα με θυμηθείς!

      Διαγραφή
  5. Θέλω εδώ και περίπου ένα μήνα να κάνω και εγώ ένα ξεκαθάρισμα, αλλά συνέχεια το αναβάλλω... Πήρα ιδέες απ΄'ο το ποστ σου όμως και μάλλον θα το κάνω και εγώ μέσα στη βδομάδα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι που εμπνευστηκες απο το ποστ !!!! φιλακια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  6. ΚΑλό μήνα κοπέλα μου!! Κι εγώ έχω την τρέλα κάθε τρεις και λίγο και καθαρίζω τις συσκευασίες εξωτερικά και εσωτερικά. Μου αρέσει να είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιώ καθαρά και περιποιημένα. Φιλιά κορίτσι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω Κωνσταντινα μου! αχ σε ολες μας αρεσει αλλα αν με πιασει η τεμπελια αστο! αν ομως κουνηθω τοτε τα κανω ολα φυλλο και φτερο! χιχιχ φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  7. Αχ, πρέπει να το κάνουμε κι εμείς αυτό το ξεκαθάρισμα, αλλά όλο μας πιάνει η τεμπελιά και το αποφεύγουμε. Μάλλον ήρθε η ώρα! Πολύ ενδιαφέρον post και πολύ περιποιημένο boudoir. xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρα πολύ ωραίο έγινε το boudoir σου. Χρειάζομαι κι εγώ ένα ξεκαθάρισμα. Πολλά φιλιά!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μία καλή ευκαιρία να το επιχειρήσεις!! Φιλακιααα

      Διαγραφή
  9. Χρόνια πολλά! Πολύ όμορφη η γωνιά σου! Η αλήθεια είναι πως στη δική μου γωνιά γίνεται ένας ψιλοχαμος αυτή την περίοδο και λόγω έλλειψης χρόνου νομίζω θα συνεχίσει για πολύ ακόμα... 🐯

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο Post! Εγώ θέλω γενικά να είναι το δωμάτιο μου, το γραφείο μου και όλα μου τα πράγματα τακτοποιημένα και καθαρά αλλά δυστυχώς δεεν υπάρχει αρκετός χρόνος. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγο δύσκολο και να υπάρχει χρόνος κ να υπάρχει όρεξη!!! Χιχι! Φιλακιαα

      Διαγραφή
  11. Αχ ωραίο ποστ αλλά μου θύμισες ότι πρέπει να κάνω και εγώ το "ξεκαθάρισμα" και νιώθω ήδη κουρασηηηηη!
    Φιλάκια☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow