Μια εκδρομή....?

Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015


Γεια σου!

Δεν ξέρω αν είναι ήδη εμφανές μέσα απ' το blog μου, ίσως όχι ακόμα, αλλά ένα πράγμα που μπορεί να με κάνει ευτυχισμένη είναι ...μια εκδρομή.
Δεν με ενδιαφέρει αν ο προορισμός θα είναι κάτι ονειρικό ούτε πόσες μέρες θα διαρκέσει, αρκεί να φύγω από εκεί που είμαι κάθε μέρα και να βρεθώ αλλού μέσα σε μια στιγμή. 

Θα 'θελα να είχα την ηλικία που έχω τώρα (26), τη δεκαετία του '90 και του '00, τότε που ο κόσμος είχε λεφτά όχι μόνο για να επιβιώνει αλλά και για να ζει! Πλέον για κάποιους και η επιβίωση θέλει αγώνα, πόσο μάλλον να ζήσει και να χαρεί.

Το θέμα μας, λοιπόν, σήμερα είναι "η εκδρομή" και με ποιό τρόπο εγώ, σαν μανιακό "ψαχτήρι προσφορών" ψάχνω τον τρόπο να εξασφαλίσω μια οικονομική επιλογή για μένα (ίσως και για σένα) ώστε ν' αλλάξω παραστάσεις..

Για οικονομικά ταξίδια στην Ευρώπη μπορεί να σε βοηθήσει ένα προηγούμενό μου post. Σήμερα θα σου μιλήσω για ταξίδια εντός Ελλάδος.


Η εύρεση ξενοδοχείου άνευ προσφοράς είναι λίγο πεταμένα λεφτά πιστεύω. Ακόμα και στο booking.com ή το trivago που έχει όντως αρκετά καλύτερες τιμές ξενοδοχείων, δεν συμφέρει για μια τριήμερη εκδρομή που θα πρέπει να προγραμματίσεις επιπλέον τη βενζίνη σου και το φαγητό σου. Άλλωστε τις περισσότερες φορές τα δωμάτια αυτά δεν περιλαμβάνουν ημιδιατροφή, ούτε καν πρωινό.

Για να βρω κάτι οικονομικό θα απευθυνθώ σε κάποια sites που βγάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσφορές σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα και σε νησιά, και θα περιλαμβάνουν σίγουρα πλούσιο πρωινό και ίσως ημιδιατροφή. Φυσικά, θα κοιτάξω και ταξιδιωτικά γραφεία, στα οποία το σύνολο των εκδρομών τους θεωρώ πως δεν συμφέρουν αλλά κάποιες φορές έχουν κάποια πακέτα για εκδρομές εντός χώρας οδικώς, που σκεπτόμενη ότι θα γλιτώσω τα χρήματα της βενζίνης και των δυο βασικών γευμάτων, βρίσκω πως με ωφελούν.

Θα αναφέρω εδώ κάποια από αυτά τα site που τσεκάρω συχνά:
Προσοχή

  1. Όλες οι "προσφορές" δεν είναι προσφορές!! Όταν σου λέει 130ευρώ για ένα 3ήμερο με πρωινό δεν το λες προσφορά γιατί σημαίνει πως πληρώνεις 65 ευρώ τη βραδιά για ένα δίκλινο δωμάτιο μόνο για να κοιμηθείς.
  2.  Πρόσεχε πάντα τις υποσημειώσεις κάτω κάτω για να μην καταλάβεις κάτι λάθος.
  3. Σιγουρέψου αν η τιμή είναι κατ' άτομο ή κατά δωμάτιο.
  4. Το ρολογάκι που μετράει αντίστροφα είναι απλά για λόγους marketing. Όταν μηδενίσει ξαναξεκινάει. Η προσφορά δε λήγει μέχρι να γεμίσει το ξενοδοχείο, οπότε μη βιαστείς.
  5. Πρότεινε και σε φίλους σου ή φιλικά ζευγάρια να σε ακολουθήσουν κι έτσι θα σου βγουν λιγότερα τα έξοδα βενζίνης και ταβέρνας.
  6. Have a nice trip!!!!!!!

Αν γνωρίζεις κι εσύ τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για εκδρομές ή site προσφορών θα ήθελα πολύ να μου τα γράψεις στα σχόλια.

 Σε φιλώ..Μ

You Might Also Like

12 σχόλια

  1. Αχ χτύπησες φλέβα! Τρελαίνομαι για εκδρομές και ταξίδια και είναι κάτι που έχασα με την ανεργία.
    Συμφωνώ μαζί σου για την δεκαετία που λες αλλά τότε να μην ήταν φούσκα το σύστημα κλπ, μόνο έτσι θα μου άρεσε να ζούσα σε εκείνη την εποχή όντας στην τωρινή μου ηλικία! :)
    Λοιπόν τα sites δεν τα γνώριζα, τα αποθηκεύω σ'ευχαριστούμε πολύ!!
    Αν πέσει στο μάτι μου κάτι από αυτά, θα σου έρθω να το μοιραστώ!
    Όσον αφορά τον τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων, μπορείς να κάνεις το "απλό" σε ένα βαζάκι κάθε μέρα να βάζεις από 1-2ε, θέτοντας έναν στόχο με χρονικό όριο για παράδειγμα. Δεν το έχω κάνει για να είμαι ειλικρινής αλλά το σκέφτομαι.
    Επίσης, μπορείς να βάλεις προτεραιότητες, να θυσιάσεις κάτι που δεν σε γεμίζει τόσο ή δεν τα έχεις άμεση ανάγκη (πχ καφετέριες, ρούχα κλπ) για να μαζέψεις χρήματα για ένα ταξίδι.

    Καλό σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.άλλωστε αν δεν ήταν φούσκα δε θα καταληγαμε κ εδώ!!αυτό με την αποταμίευση είναι καλή λύση αλλαααα χιχι. Αν βρεις κ άλλο site εννοείται να με ενημερώσεις. Φιλάκια πολλα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία και χρήσιμη ανάρτηση κοριτσάκι μου! Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα είπε η Κατερίνα από πάνω!
    Κια ποιος δεν αγαπάει τα ταξίδια, τις εκδρομές, τις μιρκές αποδράσεις;! Δυστυχώς κι εμένα η ανεργία με έκανε να μην μπορώ να πραγματοποιώ συχνά μικρές αποδράσεις. Δυστυχως όπςω πολύ σωστά γράφεις κι εσύ, ο κόσμςο σήμερα δεν ζει αλλά επιβιώνει με τα λίγα χρήματα που βγάζει. Εγώ ας πούμε, θέλω να πάρω καινούργιο κινητό, γιατί αυτό που έχω περίπου 4 χρόνια, άρχισε να με αποχαιρετά, οπότε στον κουμπαρά μου κάθε μέρα Εγώ ή και η μάνα μου βάζω 1-2 ή καποιες φορές και περισσότερα €. Ε, που θα πάει, κάποια στιγμή θα μαζευτούν και θα κάνω την αγορά που διακαώς θέλω! Το ίδιο μπορείς να κάνεις, και για άλλες αγορές, ταξίδια, ρούχα, κλπ. Κόβεις από κάτι άλλο που δεν χρειάζεαι τόσο άμμεσα και στο μέλλον το χρησιμοποιείς γι' αυτό που θέλεις πολύ, όπως ένα ταξίδι. (μακάρι να μην μπάιναμε σε αυτή την χρονοβόρα διαδικασία αλλά αφού τα πράγματα στην χώρα μας και στις ζωές μου κατάντησα έτσι, τι να κάνουμε;!)
    Καλό Σαββατοκύριακο κορίτσι μου! Καλά να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι δεν τρελαίνομαι για εκδρομές και ταξίδια. Παίζει να είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους ε;
    Μου αρέσουν περισσότερο αποδράσεις σε ερημιές παρ όλο που μένω σε εξοχή!
    Εύχομαι ολόψυχα να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλά ταξίδια και γενικά να πάει καλύτερα η ζωή γιατί έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου στα 26 σου!
    Φιλάκια πολλά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα ενταξει δε νομιζω να εισαι και η μονη!! ξερω κ άλλους που δεν επιδιώκουν τα ταξιδια!! σε ευχαριστω παρα πολυυυ για την ευχη σου! φιλια πολλα! καλο Σαββατοκυριακο!

      Διαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμο post με πολλές πληροφορίες. Όλοι επιθυμούμε μικρές αποδράσεις αλλά δυστυχώς λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν υφίσταται αυτή η δυνατότητα. Πάντως ευχαριστούμε πάρα πολύ για το όμορφο άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ άσε, για ένα ταξίδι στο εξωτερικό και έκανα οικονομία 8 μήνες πριν.
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη μου μιλάς για ταξίδια λιώνωωωωωω.... Δες και αυτή τη σελίδα για μίνι αποδράσεις και αν το αποφασίσεις οργανώνουμε και κάτι παρέα.... :) https://www.facebook.com/%CE%A4race-Your-Eco-1426023924320452/?fref=pb&hc_location=profile_browser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα εσύ έχεις μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Και πεζοπορία στα βουνά???:-* Have a nice sunday φίλη!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow