DIY: Top 10 tips για λαμπερό και φρέσκο πρόσωπο.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

Γεια σου!!

Αποφάσισα να σου μιλάω στον ενικό μιας και αυτή τη στιγμή που το διαβάζεις απευθύνομαι μόνο σε σένα!
 Το σημερινό post είναι κάποια tips για να διατηρείς την επιδερμίδα σου φρέσκια και λαμπερή. Οτι υπάρχουν άπειρες κρέμες ημέρας,  νύχτας, serum και άλλα πολλά γι'αυτή τη δουλειά, το ξέρουμε όλες. Αλλά όταν "το ταμείο είναι μείον" ή όταν δεν θέλεις να βάζεις στο πρόσωπό σου όλα αυτά τα χημικά πρέπει να έχεις τρόπους να το κάνεις μόνη σου.  Δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε αυτά που λέω είναι κανόνες. Είναι η προσωπική μου γνώμη. Συμβουλές μαμάς, γιαγιάς, περιοδικών και δικές μου, που έχουν δοκιμαστεί όλες και θεωρώ ότι έχουν αποτέλεσμα σε μένα. Ελπίζω και σε σένα...


Ξεκινάω με τα top 10:



1. Μην κοιμάσαι χωρίς να βγάλεις το μακιγιάζ σου και να πλύνεις το πρόσωπό σου. Είναι οτι χειρότερο για το δέρμα σου. (Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ δεν είναι αρκετά. Χρειάζεσαι πιο καλό καθαρισμό το βράδυ).

2. Να πλένεις το πρόσωπό σου όσο πιο συχνά μπορείς μέσα στη μέρα. Μόνο νερό αρκεί. Ουσιαστικά το ενυδατώνεις με τον καλύτερο τρόπο.

3. Ακόμα και όταν δεν έχεις βαφτεί, το βράδυ πρέπει να καθαρίσεις το πρόσωπό σου διότι οι ρύποι κ η σκόνη θα βουλώσουν τους πόρους σου.

4. Αν ξυπνήσεις με πρησμένα μάτια γέμισε το νιπτήρα σου με παγωμένο νερό και παγάκια και βούτα το πρόσωπο σου 2-3 φορές για 5"-10". Το αποτέλεσμα είναι άμεσο!!

5. Αγόρασε ροδόνερο από το φαρμακείο και ψέκαζε το πρόσωπό σου συχνά μέσα στη μέρα.

6. Κάνε scrub προσώπου και χειλιών αλλά και μάσκα μια φορά την εβδομάδα με φυσικά προ'ι'όντα και όχι με έτοιμα το εμπορίου. Είναι 100% διαφορετικό να βάζεις στο πρόσωπό σου ζάχαρη, μέλι, γάλα, γιαούρτι, αγγούρι, φρούτα, από τα χημικά.

7. Μπορείς αντί για toner να χρησιμοποιείς στημένο λεμόνι ή χαμομήλι. Όχι όμως καθημερινά. Το λεμόνι είναι αντιοξειδωτικό και το χαμομήλι αντιβακτηριακό.

8. Μην αγοράζεις 100 προ'ι'όντα περιποίησης. Αγόρασε όσα μπορείς να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα για να αυξήσεις την πιθανότητα να τα χρησιμοποιείς τακτικά. Το να αγοράσεις κρέμα ματιών και από τη βαρεμάρα σου να τη φοράς δυο φορές την εβδομάδα δε λέει κάτι.

9. No smoking-drink water (all time classic).

10. SPF παντού!! Μετά τα 40 φαίνεται το κακό που κάνει ο ήλιος στην επιδερμίδα. Αν δεν αγαπάς τις ρυτίδες και τις πανάδες, να φοράς αντηλιακό ή προ'ι'όντα περιποίησης με δείκτη προστασίας χειμώνα-καλοκαίρι. (ρώτα και τη μανούλα μου που τώρα το μετανιώνει).

Αυτά ήταν τα top 10 tips που ήθελα να σου εμπιστευτώ σήμερα. Ελπίζω να σε βοηθήσουν. Θέλω στα σχόλια να δω και άλλα tips που θα βοηθήσουν και το δικό μου πρόσωπο.

Μην ξεχάσεις να λάβεις μέρος στο giveaway του blog μου με τα 7 καλλυντικά δώρο!

Σε φιλώ..Μ

You Might Also Like

18 σχόλια

  1. Αυτό με το λεμόνι σαν εναλλακτική τόνερ πολύ καλό. Λειτουργεί και ως λευκαντικό αν το χρησιμοποιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά για όσους έχουν πανάδες μπορεί και να αρέσει το αποτέλεσμα.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτό με το κρυο νερο στο νιπτηρα ειναι εντυπωσιακο για οσες εζλχουν πρηξηματακια στα ματια οπως εγω!! :-* :-* :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο post και χρήσιμο για κοπέλες που ξεκινούν τώρα να βάφονται!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστω Αγγελικη μ!! Φιλάκια :-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω απολυτα μαζι σου, Προτιμότερο να βάζεις φυσικά προιόντα στο πρόσωπό σου παρα κρέμες του εμπορίου που είναι χημικές!! Εξάλλου η καλύτερη κρέμα για πρόσωπο - σώμα είναι και αυτή που μπορείς να φας, γιατί στο κάτω κάτω στον οργανισμό σου θα πάει πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. πολύ ωραίες οι συμβουλές σου.Θα προσπαθήσω να τις ακολουθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ ωραια τιπς!!! Ερχομαι απο.το λινκ παρτυ. Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικά τα tips σου!Συμφωνώ σε όλα, αλλά δεν τα εφαρμόζω όλα!Νομίζω όμως ότι μιας και τα θυμήθηκα θα εντάξω κάποια στην καθημερινότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο άρθρο! Συμφωνώ με όλα, εκτός από 2 (η περίεργη, το ξέρω). Μη βάζεις λεμόνι στο πρόσωπό σου, ερεθίζει το δέρμα και χαλάει την ισορροπία του. Το έκανα και εγώ παλιότερα, αλλά μόλις διάβασα ότι δεν κάνει να το βάζουμε στο πρόσωπο το σταμάτησα. Όσο για το νο. 2 επίσης δε θα το πρότεινα (ναι το έχω κάνει και αυτό στο παρελθόν), γιατί συνήθως στην Ελλάδα έχουμε "σκληρό" νερό γεμάτο άλατα, το οποίο αφυδατώνει το δέρμα, άρα το συνεχές πλύσιμο δεν κάνει καλό. Δύο φορές την ημέρα είναι μια χαρά και αν υπάρχει ανάγκη για τρίτο πλύσιμο μέσα στην ημέρα τότε τα νεράκια micellaire ή μία τονωτική λοσιόν χωρίς οινόπνευμα είναι μία πολύ καλή λύση! ;) Φιλιά πολλά! x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για το εποικοδομητικό σου σχόλιο. Φιλακιαααααα

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για το εποικοδομητικό σου σχόλιο. Φιλακιαααααα

      Διαγραφή
    3. Να είσαι καλά κορίτσι μου, έχω κάνει ένα σωρό λάθη με το δέρμα μου τόσα χρόνια και πλέον είναι μόνιμα αφυδατωμένο, οπότε δε θα ήθελα να πάθεις κάτι αντίστοιχο. Φιλιά :)

      Διαγραφή

Μη διστάσεις να πεις τη γνώμη σου για το post :-)

Follow Us

Follow Me on Pinterest Ακολουθήστε τον πίνακα my blog του MyNonBoringWorld στο Pinterest. Follow
Instagram

My instagram life...follow